BAT, cea mai mare companie de produse din tutun din România, este unul dintre cei mai mari contribuabili ai României, cu o contribuţie totală de 10,5 miliarde lei (2,1 miliarde euro) în accize şi taxe la bugetul de stat în 2022. Această sumă se adaugă la cele 24 miliarde de euro contribuţie directă a BAT la bugetul de stat în primii 25 de ani de activitate pe piaţa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BAT este cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului, cu o cotă de piaţă de peste 50%, un investitor strategic şi un angajator de top în România. Investiţiile totale ale companiei în fabrica din Ploieşti au depăşit pragul de 500 de milioane de euro de la construcţia sa în 1996. BAT a creat 3.000 de locuri de muncă în cele trei entităţi pe care le operează la nivel local (fabrica din Ploieşti, compania naţională de distribuţie şi centrul de servicii integrate), şi generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, pe lanţul valoric. Durata medie de vechime în cadrul companiei a unui angajat BAT este de peste 7 ani, ceea ce demonstrează că mediul de lucru este foarte apreciat de angajaţi.

„BAT are un impact important în economia românească şi ne dorim să continuăm să investim aici. În 2022 am marcat 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală, România fiind una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT. Ca urmare a investiţiei noastre continue, suntem un partener strategic în economie, cu contribuţii semnificative la bugetul de stat, un angajator de top şi un partener de încredere al autorităţilor în combaterea comerţului ilicit. Păstrăm angajamentul ferm de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™), investind în continuare în transformarea afacerii noastre, în inovaţie şi în crearea de valoare adăugată pe termen lung şi în mod sustenabil în economia românească”, a spus Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud – Est în cadrul BAT

BAT este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum şi exportatori din România. 60% din volumele produse în fabrica BAT din Ploieşti, ţigări şi consumabile din tutun pentru glo, cel mai inovator dispozitiv care încălzeşte tutunul din portofoliul companiei, sunt exportate în peste 50 de ţări din întreaga lume. Fabrica BAT din Ploieşti este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Europa şi între primele 5 din lume.

*Studiu CIVITTA , 2021

** Bazat pe dovezile existente şi presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc şi provoacă dependenţă.

Despre BAT în România

·        BAT, cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România, a avut un impact total în economie de peste 125 de miliarde de euro* în primii 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Din această sumă, aproximativ 24 de miliarde de euro reprezintă contribuţia directă la bugetul de stat sub formă de taxe şi accize.

·        BAT are în prezent peste 3.000 de angajaţi în cele trei entităţi economice ale grupului din România şi generează peste 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie.

·        În decembrie 2017, BAT a lansat în România glo, cel mai inovator dispozitiv al companiei care încălzeşte, nu arde tutunul.

Despre BAT la nivel global 

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătăţii, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulţi o gamă variată de produse cu risc redus*.

Compania susţine clar că ţigările cauzează riscuri majore la adresa sănătăţii şi că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunţarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus dovedit ştiinţific***. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transformă într-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrată cu adevărat pe consumatori.

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului pâna în 2030 şi de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii pâna în 2025. BAT şi-a stabilit o serie de obiective ambiţioase de sustenabilitate, precum neutralitatea emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 şi 2 până în 2030, eliminarea utilizării plasticului de unică folosinţă non-necesar şi realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil până în 2025.

BAT are peste 50.000 de angajaţi. Grupul BAT a generat venituri de 27,65 miliarde de lire sterline în 2022 şi un profit din operaţiuni de 10,52 miliarde lire sterline.

Portofoliul strategic al companiei include marcile sale globale de ţigarete şi o categorie tot mai largă de produse cu risc redus*** din tutun şi nicotină, precum şi produse tradiţionale din tutun care nu implică arderea tutunului. Între acestea se numară ţigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum şi produse orale tradiţionale, cum ar fi snus şi snuff umed. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales noile categorii de produse BAT care nu implică arderea tutunului, o creştere de 4,2 milioane faţă de anul precedent.

*Bazat pe dovezile existente şi presupunând o trecere completa de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc şi provoaca dependenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.