Compania SpaceX a lui Elon Musk şi Unipol Gruppo au convenit să îşi unească forţele pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi de inundaţii în nordul Italiei să se conecteze la internet, ceea ce facilitează operaţiunile de salvare, a anunţat asiguratorul italian, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploi torenţiale au devastat estul regiunii Emilia-Romagna, cauzând inunudaţii care au dus la moartea a 14 persoane. S-au înregistrat pagube de miliarde de euro şi agricultura în zonă este afectată puternic.

Aproximativ 36.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, iar mulţi dintre cei care au rămas nu au curent electric. Eforturile salvatorilor sunt afectate de vremea rea şi de instabilitatea liniilor telefonice.

Conform înţelegerii, Unipol a achiziţionat terminalele de internet prin satelit Starlink de la SpaceX şi le va pune la dispoziţia salvatorilor, spitalelor şi localnicilor. SpaceX îşi poziţionează sateliţii pentru a acorda prioritate regiunii Emilia-Romagna şi a oferi o acoperire îmbunătăţită.

„SpaceX, Starlink şi Tesla se bucură să fie de folos în orice fel pentru a ajuta Italia şi pe oamenii afectaţi de inundaţii”, a precizat Elon Musk într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.