Şapte tineri activişti care protestează faţă de schimbările climatice s-au urcat duminică în Fântâna Trevi din Roma şi au turnat cărbune diluat în apă pentru a o înnegri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii din grupul ”Ultima Generazione” (”Ultima generaţie”) au ridicat pancarte pe care scriau ”Nu vom plăti pentru combustibili fosili” şi au strigat ”ţara noastră este pe moarte”.

Poliţia în uniformă a intrat în apă pentru a-i lua pe activişti, mulţi turişti filmând cascadoria şi câţiva dintre privitori strigând insulte la adresa protestatarilor, au arătat imagini video.

Într-o declaraţie, Ultima Generazione a cerut încetarea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a legat protestele de inundaţiile mortale din regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei, din ultimele zile.

Grupul a spus că una din patru case din Italia sunt expuse riscului de inundaţii.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează opere de artă din Italia.

”Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice”, a scris el pe Twitter.

Tradiţia este ca vizitatorii să arunce monede în celebra Fântână Trevi din secolul al XVIII-lea, pentru a se asigura că se vor întoarce la Roma într-o zi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.