Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (D.R.D.P.) Buzău anunţă, vineri, demararea lucrărilor de stabilizare a versantului ce mărgineşte DN 10 în zona barajului Siriu. De mai bine de un an, pe mai multe sectoare de drum din zonă se circulă dirijat prin semafoare pe câte o singură bandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În zonele în care se produc căderi de pietre şi stânci, D.R.D.P. Buzău a întreprins demersurile necesare în vederea punerii în siguranţă a drumului naţional 10. Astfel, săptămâna viitoare, se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru stabilizarea versantului pe sectorul de drum cuprins între poziţiile kilometrice 80+660 şi 80+980”, au transmis, vineri, reprezentanţii DRDP Buzău.

Specialiştii Direcţiei au verificat, joi, alături de experţi, situaţia din teren şi au constatat că există patru tronsoane de drum pe care trebuie executate lucrări.

”Specialişti din cadrul DRDP Buzău, s-au deplasat, joi, în zona Siriu, au verificat versantul şi s-au căutat soluţii tehnice pentru stabilizare. Astfel, au fost identificate 4 tronsoane pentru care este necesară realizarea unor sisteme de protecţie a drumului naţional împotriva căderilor de stânci prin montarea de plasă încastrată pe versant şi plase de retenţie pe o lungime totală de peste 500 de metri liniari. Pentru aceste 4 tronsoane, în perioada următoare, se vor întreprinde analize detaliate geologice şi tehnice premergătoare lucrărilor din teren”, a spus Sorin Robu directorul regional al D.R.D.P. Buzău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.