Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că România este de mai mulţi ani pe primele locuri în ceea ce priveşte consumul de antibiotice şi circulaţia bacteriilor multirezistente, precizând că aceste lucru trebuie ţinut sub control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a declarat, miercuri, că infecţiile asociate asistenţei medicale provocate de bacteriile multirezistente pun vieţile în pericol. 
“România este de mulţi ani pe primele locuri în ceea ce priveşte consumul de antibiotice şi circulaţia bacteriilor multirezistente. Ţările care consumă raţional, aş spune, antibiotice, se eliberează mai greu în farmacii, se dau întotdeauna numai antibioticile de primă intenţie, cu foarte mare dificultate se acceptă înlocuirea unui antibiotic decât când există evidenţe clinice foarte clare. Lucrul ăsta trebuie ţinut sub control pentru că noi suntem pe primele locuri în ceea ce priveşte bacteriile multirezistente. Iar infecţiile asociate asistenţei medicale provocate de aceste bacterii pun vieţile în pericol. E o mare provocare şi pentru România. Am publicat de curând proiectul Strategiei naţionale de control a rezistenţei la antibiotice, trebuie să facem paşi concreţi şi bineînţeles că unul din ei este legat de acest lucru”, afirmă Rafila.
El a subliniat că, dacă discutăm de eliberarea de antibiotice, trebuie să ştim şi consumul real de antibiotice, pentru că o eliberare, de exemplu, pe o reţetă simplă nu ne arată exact datele de consum.
”Noi, cu Grecia şi Cipru, suntem pe primele locuri în ceea ce priveşte consumurile de antibiotice şi, din păcate, circulaţia acestor bacterii multirezistente, tot discutăm de ele, trebuie să facem ceva să aducem lucrurile sub control”, a afirmat Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.