Preşedintele Klaus Iohannis o primeşte miercuri la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, pe ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe agenda preşedintelui Klaus Iohannis se află, miercuri, primirea ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec.

Pe 14 februarie, şeful statului Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe ambasadorul agreat al SUA Kathleen Ann Kavalec. Preşedintele Klaus Iohannis saluta atunci revenirea acesteia în ţara noastră, după postul anterior efectuat în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, în perioada 2005-2008.

Preşedintele României aprecia dinamica pozitivă actuală a relaţiilor bilaterale şi a reiterat obiectivul ţării noastre de a dezvolta şi aprofunda Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, pe toate dimensiunile sale, cu accent pe domeniile securitar, energie, comerţ şi investiţii”, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Kathaleen Kavalec, care a mai lucrat la Ambasada SUA în România în calitate de consilier cultural, la începutul anilor 2000, a fost propusă ambasador în România de preşedintele Joe Biden în iunie 2022 şi a primit confirmarea din partea Senatului american la sfârşitul anului trecut. Ea a venit la post la începutul lunii februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.