Atacatoarea care a ucis, luni, şase persoane într-o şcoală din Nashville, Tennessee, a cumpărat şapte arme în mod legal şi le-a ascuns acasă, potrivit poliţiei, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a vorbit cu părinţii suspectei, Audrey Hale, care a fost ucisă de poliţie la mai puţin de 15 minute după ce a început atacul.

Atacul a avut loc după ce criminalul a supravegheat incinta, a desenat hărţi şi a scris ceea ce poliţia a descris ca fiind un "manifest".

Părinţii lui Hale credeau că fiica lor deţinuse o singură armă, care fusese vândută.

Ei credeau că tânăra "nu ar trebui să deţină arme" şi nu ştiau că acesta "ascunsese mai multe arme în casă", a declarat, marţi, şeful poliţiei din Nashville, John Drake.

Armele au fost cumpărate legal din cinci magazine din oraş.

Ucigaşul "era sub îngrijire - îngrijire medicală - pentru o tulburare emoţională", a declarat şeful Drake, fără a oferi mai multe detalii.

Dacă ar fi existat rapoarte cu privire la tendinţe sinucigaşe sau violente, a adăugat el, Poliţia ar fi căutat să confişte armele.

"Dar, aşa cum stau lucrurile, nu aveam absolut nicio idee cine era această persoană sau dacă chiar exista", a spus el.

Poliţia a primit primul apel despre incident luni, la ora locală 10:13 (15:13 GMT).

Suspecta s-a deplasat la şcoală cu o Honda Fit şi a intrat în clădire trăgând prin una dintre uşi, care erau toate încuiate.

O înregistrare video difuzată ulterior de poliţia din Nashville o arată pe trăgătoare deschizând focul pentru a sparge geamurile de la uşile din faţă, apoi rătăcind pe coridoarele pustii ale şcolii - la un moment dat, trecând pe lângă o încăpere etichetată "Ministerul Copiilor".

În imaginile de pe camerele de supraveghere, suspectul poartă ceea ce pare a fi o vestă de protecţie şi poartă o puşcă de asalt într-o mână, cu o a doua armă vizibilă atârnând de şoldul stâng.

Suspectul a tras focuri de armă la parter înainte de a se deplasa la etajul al doilea al clădirii.

La sosirea maşinilor de poliţie, atacatorul a tras asupra lor de la etajul al doilea, lovind un vehicul în parbriz.

"Credem că a existat o anumită pregătire pentru a fi putut trage de la un nivel mai înalt", a declarat şeful Drake.

El a precizat că suspectul s-a îndepărtat de geam pentru a evita să fie o ţintă uşoară pentru poliţie.

Un ofiţer a fost rănit de sticla spartă. Poliţia s-a grăbit să intre înăuntru şi a împuşcat-o mortal pe suspectă la ora 10:24, a declarat şeful Drake.

Preşedintele Joe Biden a cerut marţi Congresului să adopte o nouă legislaţie privind controlul armelor de foc.

"Ca naţiune, le datorăm acestor familii mai mult decât rugăciunile noastre", a spus el. "Le datorăm acţiune", a adăugat preşedintele.

Atacul a fost cel de-al 131-lea atac armat în masă din America de până acum în acest an, potrivit Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit care urmăreşte datele privind violenţa armată.

Elevii de 9 ani ucişi în atac au fost Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs şi William Kinney.

Trei angajaţi adulţi ai şcolii creştine administrate privat au murit, de asemenea: Cynthia Peak, 61 de ani, Katherine Koonce, 60 de ani, şi Mike Hill, 61 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.