Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că, marţi, 28 martie 2023, este prevăzută o grevă generală, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/frhttps://www.sncf-connect.com/train/grevehttps://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

”De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor din acest domeniu, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe. Pentru prognoze ale traficului, autorităţile franceze recomandă consultarea site-urilor reţelei de transport, precum şi site-ul RATP, https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană”, a mai transmis MAE.

Sursa citată a precizat că sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle şi Orly) au anunţat că se vor alătura apelului la greve, ca şi controlorii aerieni şi personalul Air France (FNIC-CGT şi CGT Air France), ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. Pasagerii Air France vor fi anunţaţi prin SMS despre eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.

 

”Totodată, sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit şi insula Corsica, ca urmare a grevei federaţiei CGT din porturi şi docuri. În anumite sectoare, inclusiv în transportul public, este posibilă prelungirea grevei şi după această dată”, a mai precizat ministerul.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

•​ Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

•​ Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

•​ Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• ​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://paris.mae.rohttps://lyon.mae.rohttps://marsilia.mae.rohttps://strasbourg.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.