Primăria Sectorului 6 a anunţat că 18 licitaţii publice au fost organizate pentru terenuri şi spaţii comerciale publice şi private in Sector. Sursa citată aminteşte de proiectul de hotărâre votat de Consiliul Local, în primăvara anului trecut, privind modul în care pot fi închiariate terenurile şi construcţiile publice şi private din Sectorul 6. Astfel, „au fost atunci introduse reguli noi, menite să elimine samsarii de spaţii comerciale, care aveau contracte pe zeci de ani şi subînchiriau spaţiile la suprapreţ”. În prezent, închirierile se fac transparent, prin licitaţie publică şi pe durată determinată, mai spune primăria de sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform comunicatului de presă al Primăriei Sectorului 6, „practica de a închiria spaţii de la stat şi de a le subînchiria mai departe la preţuri de 2, 3, chiar 4 ori mai mari e pe cale de dispariţie în Sectorul 6”.

De un an, toate contractele noi de închiriere au reguli stricte: Valoarea minimă a chiriei e stabilită doar în baza unui raport de evaluare, întocmit de către un evaluator autorizat ANEVAR. Apoi, terenul sau construcţia supuse închirierii sunt scoase la licitaţie publică. Licitaţia este transparentă, anunţată şi mediatizată din timp pe toate canalele de comunicare. Contractele de închiriere au durată determinată. Nu este permisă subînchirierea. Aceasta duce la anularea de drept a contractului.

În acest fel, Primăria de sector a eliminat intermediarii, preţurile sut corecte şi aducem bani la bugetul local. Bani care sunt reinvestiţi în comunitate.

Spre exemplu, chiar în această perioadă, Administraţia Comercială Sector 6 închiriază, prin licitaţie publică, 18 spaţii comerciale şi căsuţe în diferite zone ale sectorului. Sunt destinate comercializării de produse alimentare şi nealimentare, dar şi prestării de servicii.

Unele pot fi închiriate pe doi ani, altele pe cinci ani, au suprafeţe variate (4 mp, 5 mp, 9,45 mp sau 38.74 mp), iar cel mai mic preţ de la care porneşte licitaţia este de 17,7 euro/mp.

În Parcul Crângaşi sunt scoase la închiriat şapte căsuţe a câte 4 mp fiecare, preţul de pornire al licitaţiei, în cazul lor, este de 150 de euro/lună. Sunt spaţii şi în Piaţa Păcii, şi în Pasajul Pietonal 9 Mai.

Persoanele interesate trebuie să achiziţioneze Caietul de Sarcini, care costă 200 de lei, şi să depună ofertele până cel târziu la data de 24 aprilie 2023, mai spune sursa citată.

Şedinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc la data de 27 aprilie, ora 9.00, la sediul Administraţiei Comerciale (Şos. Virtuţii 148, et. 1). Ofertele vor fi puse în două plicuri, ambele sigilate.

„Cine vrea să aibă un business plăteşte direct, prin licitaţie publică deschisă, la Primăria Sectorului 6. La revedere băieţilor deştepţi cu subînchirierile, că erau unii care aveau multe spaţii comerciale. Luau de la noi bunuri publice şi le dădeau mai departe, păstrându-şi un profit. De acum, fiecare act de închiriere va trece prin Consiliul Local. Pentru samsarii de spaţii comerciale este stop joc. Pentru noi, înseamnă transparenţă, banii direct în bugetul local şi un plus pentru comunitate”, a afirmat primarul Ciprian Ciucu, potrivit sursei menţionate.

Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.