Unilever a anunţat o investiţie de 20 de milioane de euro într-o nouă fabrică de produse de îngrijire personală, în regiunea Kiev din Ucraina. Construcţia va începe anul acesta, fabrica urmând să fie inaugurată în 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unilever a anunţat astăzi o investiţie de 20 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie din regiunea Kiev din Ucraina, pentru a susţine creşterea activităţii şi a demonstra angajamentul pe termen lung faţă de Ucraina. Construcţia va începe anul acesta, fabrica urmând să fie inaugurată în 2024. Noua fabrică va crea aproximativ 100 de locuri de muncă şi va fabrica produse de îngrijire personală, inclusiv şampoane şi geluri de duş, pentru branduri precum Dove, Axe, TRESemmé şi Clear”, anunţă compania.

Centrul va aproviziona cu precădere piaţa locală ucraineană, dar prezintă viitor potenţial de export pe pieţele europene.

De asemenea, fabrica va fi construită la cele mai înalte standarde de mediu, folosind tehnologii care au la bază energia regenerabilă, contribuind astfel la atingerea obiectivului global Unilever, de zero emisii nete în întregul său lanţ valoric, până în 2039.

“Această investiţie demonstrează angajamentul nostru pe termen lung faţă de ţară şi faţă de oamenii ei, inclusiv faţă de angajaţii, clienţii şi partenerii noştri. Noua unitate de producţie va crea noi locuri de muncă, va conduce la creşterea capacităţii de producţie şi, mai presus de toate, va răspunde nevoilor consumatorilor ucraineni cu produse durabile, de înaltă calitate”, spune Vasyl Bovdilov, directorul general Unilever Ucraina.

Unilever are în prezent peste 100 de angajaţi în Ucraina.

”De la izbucnirea războiului, Unilever s-a concentrat pe asigurarea bunăstării şi siguranţei angajaţilor ucraineni şi a familiilor acestora. Unilever a donat peste 15 milioane de euro şi produse esenţiale Unilever pentru efortul de ajutor umanitar, lucrând îndeaproape cu agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite şi cu ONG-urile locale pentru a oferi sprijin acolo unde este cel mai necesar. Unilever va continua să ofere ajutor umanitar pentru a sprijini populaţia ucraineană”, mai arată compania.

Unilever este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de produse Beauty & Wellbeing, Personal Care, Home Care, Nutrition şi Ice Cream, cu vânzări în peste 190 de ţări. Are 127.000 de angajaţi şi a generat vânzări de 60,1 miliarde de euro în 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.