Ultimele lansări de rachete ale Coreei de Nord au fost un exerciţiu militar conceput pentru a antrena echipajele să îşi îndeplinească misiunea în orice moment şi să "anihileze inamicul", dacă este necesar, a transmis, miercuri, presa de stat a ţării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord a lansat, marţi, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite desfăşoară cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii ani.

Lansarea a fost un "exerciţiu demonstrativ" şi a constat în lansarea a două rachete balistice tactice sol-suprafaţă lansate din apropierea coastei de vest în provincia Hwanghae de Sud, care au zburat aproximativ 611 km deasupra ţării înainte de a lovi o ţintă pe o mică insulă din largul coastei de est, a confirmat raportul KCNA.

"Spunând că vor anihila cu siguranţă inamicul dacă se vor lupta cu acesta, comandantul unităţii a decis să aibă în mod temeinic capacitatea de a-şi îndeplini pe deplin datoria de atac cu foc în orice moment prin intensificarea în continuare a pregătirii fiecărei companii de atac cu foc", a raportat KCNA.

Lansarea rachetelor are loc în contextul în care sunt în curs de desfăşurare exerciţii comune de 11 zile între forţele sud-coreene şi americane, denumite "Freedom Shield 23", cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii ani.

Pyongyang condamnă aceste exerciţii ca fiind o repetiţie pentru invazie şi o dovadă a politicilor ostile din partea Seulului şi Washingtonului.

Aliaţii spun că exerciţiile sunt necesare pentru a descuraja Coreea de Nord, care a lansat un număr record de rachete în ultimul an şi a fost observată efectuând reparaţii la situl său de testare a armelor nucleare, ceea ce ridică temeri privind o nouă detonare nucleară pentru prima dată din 2017.

Armata sud-coreeană a "condamnat cu fermitate" Coreea de Nord, calificând lansările repetate de rachete drept o provocare gravă care ameninţă pacea şi securitatea regiunii, iar un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a criticat lansările ca fiind o încălcare a mai multor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.