Preşedintele PSD Sector 1 Petre Florin Manole a acuzat joi că primarul Clotilde Armand a plătit peste 186 de milioane lei „mafiei” pentru serviciile de salubrizare în anul precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prezentăm astăzi cetăţenilor Sectorului 1, cu cifre şi date concrete, dezastrul administrativ şi bugetar pe care îl reprezintă administraţia Clotilde Armand. Aveţi în faţă un ordin de plată, este ordinul de plată prin care, din bugetul şi din impozitele cetăţenilor din Sectorul 1, Clotilde Armand a plătit salubrizarea în anul 2022. Peste 186 de milioane de lei a dat Clotilde Armand unei companii care se ocupă de salubrizare în Sectorul 1 şi despre care ea a afirmat, în repetate rânduri, că reprezintă mafia. Ciudat mod de a te lupta cu mafia: să-i dai 186 de milioane de lei. E mult, e puţin, asta e o întrebare bună. Răspunsul este următorul - e foarte mult, e mai mult decât în anii anteriori atunci când Armand zicea că s-a suprabugetat şi s-au dat mai muţi bani decât trebuia. În acelaşi timp, avem prestaţii reduse la jumătate, de doi ani cetăţenii Sectorului 1 suferă de pe urma acestui război al gunoaielor”, a susţinut Manole, într-o conferinţă de presă, pe care a organizat-o în faţa sediului Primăriei Sectorului 1.

Social-democratul a mai spus că în 2023 edilul Clotilde Armand vrea să aloce o sumă de 190 de milioane lei pentru salubrizare.

„Deci, lupta cu mafia, ca să o parafrazez pe doamna Armand, continuă cu şi mai mulţi bani. Oare a meritat, în aceşti doi ani, e o întrebare retorică, să avem problemele cu gunoiul pe care le-am avut în acest sector, pentru ca doamna Armand să poată plăti şi mai mult din bugetul local pentru o linie bugetară unde zicea că va face economii? A zis că face economii din banii aceştia şi că din acele economii va da câte 1.000 de lei cetăţenilor din Sectorul 1 pentru a face faţă mai bine crizei energetice. Acolo a bugetat doamna Armand 20 de milioane de lei în loc de 200 necesari, dar a pus 200 la Romprest. Evident că PSD şi colegii noştri consilieri nu vor asista impasibili la lucrul ăsta şi vom face amendamente ca să reparăm ceea ce vrea Armand să facă”, a completat Manole.

Liderul PSD Sector 1 a mai spus că serviciile de salubrizare sunt foarte slabe în Sectorul 1, iar depozitarea gunoiului este făcută ca în anii '80.

„O întrebăm pe doamna Armand public, pentru că este datoare să răspundă, cum te lupţi cu mafia dându-i 186 de milioane de lei şi cum te lupţi cu mafia pregătindu-te să îi dai 190 de milioane de lei? Care este justificarea acestor plăţi? Care este rezultatul scandalului de 2 ani? Care este rezultatul proceselor pe care le-a iniţiat? În afară de aceşti bani, doamna Armand a luat din bugetul local şi mai mult pentru avocaţii pe care i-a angajat ca să se lupte cu mafia, alte sute de mii de lei pentru executorii judecătoreşti, pentru facturile pe care le-a plătit cu întârziere. Şi, toate astea nu se văd într-un serviciu public mai bun, ci într-un serviciu public mult mai rău”, a conchis Petre Florin Manole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.