Banca centrală a Chinei a anunţat duminică că va lansa trei instrumente de creditare care au rolul de aa spori sprijinul pentru anumite sectoare ale economiei afectate de restricţiile aplicate în timpul pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Populară a Chinei va crea un instrument de creditare pentru sprijinirea reducerii emisiilor de carbon până la sfârşitul anului 2024 şi va extinde un instrument de creditare pentru promovarea utilizării curate a cărbunelui până la sfârşitul anului 2023, a declarat instituţia într-un comunicat publicat pe site-ul său.

 Banca centrală va extinde, de asemenea, un instrument de creditare pentru sectorul transporturilor şi logisticii până în iunie 2023, se arată în comunicat.

Unele instituţii financiare străine vor fi incluse în domeniul de aplicare al instrumentului de reducere a carbonului, a spus banca centrală.

Măsura de extindere a instrumentelor de creditare va ajuta ”la implementarea precisă şi eficientă a politicii monetare prudente, va ghida instituţiile financiare să sporească sprijinul pentru dezvoltarea ecologică şi alte domenii”, a spus banca centrală.

Din 2020, când a doua cea mai mare economie a lumii a fost zguduită de coronavirus, banca centrală şi-a extins arsenalul de instrumente de politică structurală, inclusiv facilităţi de creditare şi redescontare şi alte împrumuturi cu costuri reduse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.