Airbus a efectuat modificări de proiectare la avioanele de pasageri A350, pe fondul unei dispute de 2 miliarde de dolari cu Qatar Airways privind daunele suprafeţei acestora, care s-a extins la o dezbatere privind siguranţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două companii s-au confruntat în instanţă de luni de zile privind impactul asupra siguranţei al exfolierii vopselei, care a expus coroziunea sau golurile dintr-un sub-strat de protecţie metalică împotriva trăsnetului.

În centrul carcasei se află un sandwich de folie de cupru, între fuzelajul de carbon şi vopseaua exterioară a avioanelor A350, conceput pentru a permite ca fulgerele să se scurgă în siguranţă. Reuters a relatat pentru prima dată în noiembrie 2021 că Airbus studiază un nou tip de folie, cunoscut sub numele de folie de cupru perforată (PCF), iniţial pentru că era mai uşoară decât folia de cupru expandată (ECF) actuală, dar şi pentru că ar reduce apariţia crăpăturilor.

Qatarul a declarat joi, unui tribunal din Londra, că Airbus a început să implementeze schimbarea şi a cerut mai multe informaţii. Airbus a confirmat utilizarea parţială a noii folii de la sfârşitul anului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.