Amazon a confirmat marţi că a lansat o consultare pentru închiderea a trei depozite din Marea Britanie, unde lucrează 1.200 de angajaţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania ar putea închide depozitele de la Hemel Hempstead, Doncaster şi Gourock, ca parte a unei evaluări a reţelei sale, ”pentru a se asigura că se potriveşte nevoilor noastre de afaceri şi pentru a îmbunătăţi experienţa angajaţilor şi clienţilor noştri”, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNBC.

Toţi lucrătorii vor primi oferte pentrulocuri de muncă în altă parte. Compania nu a specificat unde ar putea fi locurile de muncă oferite celor 300 de angajaţi de la Gourock, în vestul Scoţiei.

”Tuturor angajaţilor afectaţi de consultările privind închiderea depozitului li se va oferi posibilitatea de a se transfera în alte facilităţi şi rămânem dedicaţi faţă de clienţii, angajaţii şi comunităţile noastre din Marea Britanie”, a spus purtătorul de cuvânt.

Compania intenţionează să deschidă două noi centre de livrare în Marea Britanie în următorii trei ani, în Peddimore şi Stockton-on-Tees, adăugând 2.500 de locuri de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Amazon a adăugat că închiderile depozitelor din Marea Britanie nu au făcut parte din reducerea a 18.000 de locuri de muncă, anunţată de companie săptămâna trecută.

Amazon, care are un total de 75.000 de angajaţi în Regatul Unit, încearcă să reducă o parte din expansiunea pe care a întreprins-o în perioada pandemiei de Covid-19 şi se pregăteşte pentru o recesiune economică prognozată pe scară largă în 2023.

Compania a pierdut în ultimul an aproximativ 46% din valoarea sa de la bursa Nasdaq din SUA, pe fondul unei vânzări mai ample a acţiunilor tehnologice.

Steve Garelick, de la sindicatul GMB, a spus că propunerea este ”o lovitură în dinţi” pentru personal, după perioada aglomerată de vacanţă.

”Nu se poate aştepta ca lucrătorii Amazon să se ridice brusc şi să se mute la un alt centru de livrare, care poate fi la mulţi kilometri distanţă”, a spus el, acuzând firma că nu a reuşit să ofere un model de angajare stabil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.