Sindicatul german Verdi i-a îndemnat duminică pe lucrătorii din depozitele Amazon din toată ţara să susţină organizarea de greve în zilele următoare, într-un protest faţă de salarizare, menit să maximizeze perturbarea afacerilor retailerului online înainte de Crăciun. Angajaţii unui depozit al Amazon din Marea Britanie vor intra şi ei în grevă, în premieră, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul a spus că, din cauza majorărilor salariale sub rata inflaţiei, a cerut lucrătorilor din şapte centre de distribuţie germane să intre în greve, care ar urma să alterneze între diferite locaţii.

Amazon a spus că apelurile de grevă au afectat doar câteva dintre cele 20 de centre logistice ale sale din Germania.

Germania este cea mai mare piaţă a Amazon după Statele Unite, iar Verdi organizează greve la depozitele germane ale companiei din 2013, într-un protest de lungă durată împotriva salariilor mici şi a condiţiilor proaste.

”Colegii sunt furioşi şi nu vor să fie luaţi de proşti de o companie care realizează profituri de miliarde”, a spus sindicatul.

Grevele alternative ar împiedica încercările conducerii Amazon de a se pregăti pentru opriri.

Amazon, care nu recunoaşte contractele colective în Germania, a declarat că întreg personalul de logistică a primit creşteri salariale în septembrie.

Verdi a spus că personalul Amazon din Germania a câştigat cu câteva mii de euro pe an mai puţin decât omologii lor din companiile cu drepturi de negociere colectivă.

Amazon afirmă că şi-a plătit bine personalul şi le-a oferit beneficii şi oportunităţi de formare.

”Salariul de pornire este de la 13 euro pe oră în sus, inclusiv bonusurile, cu un salariu mediu de peste 35.000 de euro pe an brut după doi ani”.

Sindicatul nu a răspuns imediat la întrebarea dacă membrii săi Amazon au fost votaţi cu privire la greva.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.