Magali Martinez ştia că este ceva în neregulă: starul aparent invincibil Lionel Messi era confuz pe teren. Părea să fie afectat de un blestem cu rădăcini în diverse culturi de-a lungul istoriei, deochiul. Drept urmare, Martinez, vrăjitoare autoproclamată şi babysitter part-time, a trecut la treabă. S-a concentrat intens pe Messi, a început să spună o rugăciune în mod repetat şi a turnat puţin ulei într-un bol cu apă. Dacă uleiul rămânea dispersat, jucătorul era în siguranţă. Dacă se strângea la mijloc, jucătorul era blestemat, scrie The Seattle Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“S-a unit ca atrasă d magnet. Ştiam că nu îll voi putea face bine singură”, a afirmat femeia.

Ea a făcut un apel pe Twitter la alte vrăjitoare de pe tot teritoriul Argentinei. “Surori vindecătoare de deochi, Messi estee foarte afectat, am nevoie de ajutorul vostru”.

Mesajul a fost redistribuit de o mie de oameni, dintre ei mulţi spunând că sunt de asemenea vrăjitoare şi că vor face eforturi pentru protejarea băiatului de aur al Argentinei.

De atunci Argentina nu a mai pierdut.

Finala Cupei Mondiale, dintre Argentina şi Franţa, a început. Pariorii au mizat deja şi experţii şi-au ales favoriţii, însă analiza lor este posibil să nu fi inclus şi un atu: armata de vrăjitoare a Argentinei.

În ultimele săptămâni, sute sau chiar mii de femei argentiniene care spun că sunt vrăjitoare au făcut tot ce le-a staat în putere pentru a proteja echipa naţională de fotbal: rugăciuni, altare, lumânări...

“Ne considerăm agenţi care, din dragoste, pot avea grijă, proteja şi semăna fericire”, a spus Rocío Cabral Menna, 27 de ani, vrăjitoare şi profesoară la liceu în oraşul natal al lui Messi, Rosario, care arde o frunză de dafin inscripţionată cu scorul prezis de ea, într-o ceremonie înainte de fiecare meci. Jucătorii concurează pe teren, a spus ea, iar acasă, „vrăjitoarele au grijă de ei”.

Trendul s-a amplificat după ce Argentina a fost învinsă de Arabia Saudită în primul meci din Qatar.

După meci, mai multe vrăjitoare au format un grup pe WhatsApp pentru a le instrui pe celelalte vrăjitoare cu privire la modalităţile prin care pot ajuta naţionala. L-au numit Asociaţia Argentiniană a Vrăjitoarelor, La Brujineta.

“Credeam că vor fi cel mult zece persoane”, afirmă fondatoarea grupului, Antonella Spadafora. În câteva zile, peste 300 de persoane s-au alăturat grupului, iar săptămâna trecută şi-au făcut un cont pe Twitter care a strâns rapid 25.000 de urmăritori.

Vrăjitoarele soun că principalul lor scop este să absoarbă energia negativă de la jucătorii argentinieni şi să o transforme în energie bună. Este însă obositor. Drept urmare, înainte de fiecare meci vrăjitoarele sunt împărţite în grupuri, fiecare protejând un anumit jucător.

Alt vrăjitoare chiar fac vrăji care îi vizează pe jucătorii adverşi, în special pe portari.

Însă grupul Brujineta a avertizat că un blesteem împotriva Franţei ar putea avea consecinţe negative, mai ales având în vedere că pentru Franţa joacă Kylian Mbappe.

“Nu recomandăm un blestem asupra Franţei, pentru că jucătorii săi sunt protejaţi de entităţi întunecate şi energia poate veni înapoi. Vdm lucruri întunecate în echipa Franţei, în special în Mbappe”, a fost apelul vrăjitoarelor pe Twitter.

Vrăjitoarele reprezintă o varietate de discipline oculte. Practicile lor includ magie albă, magie neagră, Tarot, astrologie, Reiki...

Ce se va întâmpla la finala CM din Qatar, în opinia vrăjitoarelor argentiniene?

“Nu vrem să dezvăluim informaţii ca şi cum am avea ultimul cuvânt. Dar evident că muncim şi am verificat prin majoritatea metodelor noastre. Iar totul arată că Argentina va câştiga”, spune Spadafora.

Rămâne de văzut dacă armata de vrăjitoare a Argentinei a avut dreptate.

Finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar a început lal ora 17.00, pe stadionul Lusail.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.