Banca americană de investiţii Goldman Sachs Group va concedia mii de angajaţi, pentru a naviga într-un mediu economic dificil, a declarat o sursă familiarizată cu problema, în condiţiile în care disponibilizările se intensifică pe Wall Street, pe fondul tranzacţiilor în scădere, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile bancare din investiţii au scăzut în acest an, din cauza unei încetiniri a fuziunilor şi a ofertelor de acţiuni, marcând o inversare puternică faţă de 2021, când bancherii au primit mari majorări salariale.

Goldman Sachs avea 49.100 de angajaţi la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, după ce a adăugat un număr semnificativ de angajaţi în timpul pandemiei.

Numărul său de angajaţi va rămâne peste nivelurile de dinainte de pandemie, a spus totuşi sursa.

Forţa de muncă era de 38.300 la sfârşitul anului 2019, potrivit documentelor depuse de bancă la autorităţile de reglementare.

Numărul de angajaţi care vor fi afectaţi de disponibilizări este încă în discuţie, iar detaliile sunt de aşteptat să fie finalizate la începutul anului viitor, a spus sursa.

Banca analizează şi o reducere drastică a fondului de bonusuri anuale în acest an, a spus o sursă separată familiarizată cu chestiunea.

Acest lucru contrastează cu creşterile de 40% - 50% pentru bancherii de investiţii de top în 2021, desprea scris Reuters în ianuarie, citând persoane cu cunoştinţe directe despre acest subiect.

”GS trebuie să demonstreze că costurile sale sunt la fel de variabile ca şi veniturile sale, mai ales după un an când a oferit recompense speciale managerilor de top în perioadele de boom. Goldman Sachs trebuie să demonstreze acum că poate face acelaşi lucru, atunci când afacerile nu sunt la fel de bune şi că sunt la înălţimea vechii zicale a Wall St., că „mănâncă ceea ce ucid”, a scris Mike Mayo, analist bancar la Wells Fargo.

Acţiunile companiei au scăzut cu 1,3% vineri, alături de acţiunile JPMorgan & Chase şi Morgan Stanley, care au scăzut cu 0,6% şi, respectiv, 1,3%.

Acţiunile Goldman au coborât cu aproape 10% în acest an, dar au avut o evoluţie mai bună faţă de indicele bancar S&P 500, care a scăzut cu 24% până în prezent.

Cel mai recent plan al băncii ar include concedierea a sute de angajaţi la divizia de consum a Goldman, a spus o sursă.

Banca a semnalat în octombrie că îşi reduce ambiţiile pentru Marcus, unitatea de consum care înregistrează pierderi.

Goldman intenţionează, de asemenea, să înceteze acordarea de împrumuturi de consum negarantate, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu această mişcare, la începutul acestei săptămâni, un alt semn că se retrage din afacere.

Directorul general David Solomon, care a preluat conducerea în 2018, a încercat să diversifice operaţiunile companiei cu Marcus. Aceasta fost plasată sub conducerea diviziei de administrare a averilor, în octombrie, ca parte a unei remanieri de management care a fuzionat şi unităţile de tranzacţionare şi de investiţii bancare.

Serviciile bancare de tranzacţionare şi investiţii -- factorii tradiţionali ai profitului Goldman -- au reprezentat aproape 65% din veniturile sale la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, comparativ cu 59% în trimestrul al treilea din 2018, când Solomon a preluat postul de top.

Vineri, Semafor a scris, citând surse, că Goldman va concedia până la 4.000 de oameni, în timp ce banca încearcă să-şi atingă obiectivele de profit.

Goldman Sachs a refuzat să comenteze.

Cele mai recente planuri vin după ce Goldman a renunţat la aproximativ 500 de angajaţi în septembrie, după ce a întrerupt practica anuală timp de doi ani în timpul pandemiei, a declarat la acea vreme pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema.

Banca de investiţii a avertizat pentru prima dată, în iulie, că ar putea încetini angajarea şi ar putea reduce cheltuielile.

Băncile globale, inclusiv Morgan Stanley  şi Citigroup, şi-au redus forţa de muncă în ultimele luni, pe măsură ce boom-ul tranzacţiilor de pe Wall Street a încetat din cauza ratelor mari ale dobânzilor, a tensiunilor dintre Statele Unite şi China, a războiului între Rusia şi Ucraina şi a inflaţiei ridicate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.