Ministrul Familiei Gabriela Firea afirmă, de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, că 80.500 de copii cu dizabilităţi se află în evidenţele serviciilor de evaluare ale DGASPC-urilor, din care aproape 48.000 sunt încadraţi în grad de handicap grav. Ea se declară ”mâhnită” că actuala administraţie a Capitalei a redus ”fără explicaţie” sprijinul financiar de 500 de lei pe care l-a acordat adulţilor cu dizabilităţi din Bucureşti, în mandatul de primar general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi marcăm Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Mi-aş dori ca fiecare dintre noi să găsim înţelegerea, puterea şi resursele să le fim alături acestor oameni încercaţi de viaţă. Şi mai ales copiilor care s-au născut cu o dizabilitate sau pe care au dobândit-o pe parcurs.
Avem în jur de 80.500 de copii cu dizabilităţi în evidenţele serviciilor de evaluare complexă ale DGASPC-urilor. Dintre aceştia, aproape 48.000 sunt încadraţi în grad de handicap grav. Vă daţi seama cât de complicată e viaţa pentru ei şi cât de multe provocări şi durere resimt familiile lor!
Gândurile mele merg către toţi aceşti copii! Ne străduim să găsim pentru ei soluţii care să-i ajute în viaţa de zi cu zi”, afirmă Firea într-o postare pe Facebook.
Ea aminteşte că România şi-a asumat, prin PNRR, construirea a 150 de centre de zi destinate copiilor din medii vulnerabile, din familii cu situaţii materiale, medicale sau sociale dificile, iar unele dintre aceste centre de zi vor funcţiona ca centre de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, care au nevoie să fie susţinuţi.
”De asemenea, în următoarea programare bugetară de fonduri europene – 2021-2027, avem posibilitatea decontării de terapii psihologice pentru copiii cu dizabilităţi. Sunt doar două măsuri absolut necesare, iar noi, autorităţile, trebuie să facem tot ce putem să le punem în practică pentru ca toţi aceşti copii să simtă că sunt parte a societăţii, că le suntem alături şi le respectăm dreptul la o viaţă demnă, aşa cum este normal”, anunţă ministrul Familiei..
Gabriela Firea se declaraă însă ”mâhnită” că a fost redus fără explicaţie sprijinul financiar de 500 de lei pe care l-a acordat adulţilor cu dizabilităţi din Bucureşti, în mandatul de primar general.
”De un an, aceste persoane primesc doar jumătate din această sumă. Fix în această perioadă, când ei trebuie ajutaţi mai mult, au fost abandonaţi şi e păcat că acest sprijin a fost considerat o pomană. Iar pentru copiii cu dizabilitāti din Bucuresti, pentru care am propus si adoptat de catre consilierii nostri generali acordarea a 1000 de lei pe lunā, mereu au fost si sunt întârzieri iar, dacā nu se implicau ONG-urile, era anulat si acest sprijin atât de necesar pentru terapii”, susţine Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.