Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut miercuri o întâlnire cu vice-prim-ministrul şi ministrul afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Italiei, Antonio Tajani, în marja reuniunii miniştrilor afacerilor externe din statele NATO, pe care ministrul român de externe o găzduieşte la Bucureşti în perioada 29-30 noiembrie 2022. Cei doi oficiali au agreat organizarea unei noi şedinţe comune de guvern România-Italia, precum şi a unui Forum de Afaceri în marja şedinţei comune, ceea ce ar da un impuls suplimentar cooperării multisectoriale dintre cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi miniştri şi-au exprimat satisfacţia faţă de dinamica dezvoltării cooperării bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat România-Italia, fiind de acord că există un potenţial consistent pentru extinderea relaţiilor dintre cele două ţări în toate domeniile de interes comun, arată comunicatul de presă al MAE.

Totodată, au salutat consolidarea tendinţei ascendente a schimburilor comerciale din acest an, de cca 20% în primele opt luni, care vine după o valoare record înregistrată în comerţul bilateral în anul 2021, respectiv 16,55 de miliarde euro, precum şi consistenţa cooperării la nivelul comunităţilor de afaceri şi a relaţiilor inter-umane, fiind evocată contribuţia valoroasă în acest sens a numeroasei comunităţi de români din Italia.

În ceea ce priveşte cooperarea în domeniul securităţii, ministrul Bogdan Aurescu a mulţumit pentru contribuţia constantă a Italiei la asigurarea securităţii ţării noastre, prin participarea la misiunile de poliţie aeriană în România, mai indică sursa citată.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a mulţumit omologului său pentru sprijinul ferm al Italiei în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen şi adoptarea cât mai rapidă a unei decizii în acest sens.

La rândul său, oficialul italian a reconfirmat sprijinul ferm al Italiei pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen şi a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat pentru reducerea presiunii migratorii pe care o resimte Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.