Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în mare, sâmbătă noapte (ora locală), a şaptea în două săptămâni, a anunţat armata sud-coreeană, citată de agenţia de presă Yonhap. Şefii de stat major ai armatei sud-coreene nu au oferit detalii suplimentare, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul primului ministru japonez a confirmat lansarea pe Twitter. „Coreea de Nord a efectuat o presupusă lansare de rachete balistice. Vor urma mai multe detalii”, au spus oficialii.

Racheta pare să fi aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei, au declarat oficialii guvernului japonez şi, potrivit pazei de coastă a acestei ţări, nu a fost raportată nicio avarie la o navă japoneză.

Lansarea a venit după manevre comune între armatele Statelor Unite şi Coreea de Sud, care s-au încheiat sâmbătă, potrivit Yonhap, şi exerciţii cu Japonia la începutul săptămânii.

Aceasă lansare este cea mai recentă dintr-o serie, care a inclusiv, marţi, cel al lansării unei rachete balistice cu rază medie de acţiune deasupra Japoniei, unde populaţiile au fost rugate să se adăpostească. Coreea de Nord şi-a justificat seria de teste cu rachete prin „ameninţările militare” americane..

Analiştii spun că Phenianul a profitat de impasul ONU pentru a efectua teste de armament din ce în ce mai provocatoare. În plus, Seul şi Washingtonul avertizează de luni de zile că Phenianul va efectua un alt test nuclear, probabil după congresul Partidului Comunist Chinez (PCC) din 16 octombrie.

 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.