De-a lungul vietii cu totii avem anumite dorinte, idealuri, scopuri pe care ne dorim sa le indeplinim. Insa, ca toate acestea sa nu se afle si sa ramana doar la stadiul de simple idei si inchipuiri e nevoie de initiativa din partea noastra. E nevoie sa ne formam anumite obiceiuri ghidate de planuri bine organizate. Mai exact, trebuie mai intai sa ne setam obiective clare, urmand sa actionam pentru realizarea lor. Obiectivele bine definite te vor ajuta sa te concentrezi asupra a ceea ce este important si sa atingi in cele din urma succesul. Insa cum faci acest lucru?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata mai jos cateva strategii prin care prin care iti poti indeplini obiectivele atat in viata personala cat si in cea profesionala

  1. Planifica-ti obiective inteligente

Obiectivele inteligente sunt cele care dispun de anumite caracteristici, astfel incat tu sa le poti indeplini fara a intampina multe probleme. Astfel ca acestea trebuie sa fie specifice pentru a avea o viziune cat mai clara asupra lucrurilor care vrei sa ti se intample. de exemplu, “fii cea mai buna versiune a ta” s-ar putea sa nu fie un obiectiv prea specific. Totodata acesta trebuie sa fie masurabil, pentru a-ti da seama cu usurinta cand l-ai indeplinit, realizabil, relevant si legat de o anumita perioada de timp, setandu-ti bineinteles deadline-uri realiste.

  1. Noteaza-ti obiectivele

Nu te opri doar la a visa cu ochii deschisi asupra viitoarelor tale realizari. Noteaza-le pentru ca acestea sa para mult mai tangibile si reale. Odata ce-ti organizezi obiectivele la nivel vizual, nu doar mintal planurile de actiune vor incepe sa capete contur. Conform studiilor oamenii care isi noteaza obiectivele au mai multe sanse de a le indeplini decat cei care nu fac acest lucru.

Asigura-te ca dispui de o agenda in care scrii obiectivele pe diferite perioade de timp, indiferent daca sunt simple sau mai complexe. Noteaza-le in asa fel incat sa-ti faca placere sa revii asupra lor si sa le ai in mod constant in vedere. De exemplu, poti folosi culori speciale, sa evidentiezi ideile importante, sa faci ierarhizari sau sa-ti organizezi timpul. Pentru asta poti folosi markere de la Stabilo de pe Paperie.ro. Acestea te vor ajuta sa creezi un plan personalizat, bine structurat, care te va ajuta sa-ti gestionezi in mod eficient sarcinile pana la atingerea succesului.

In acest sens, poti crea o „scara de obiectiv” scriind obiectivul principal in treapta superioară. Parcurge restul treptelor scarii, notand obiectivele mai mici pe care trebuie sa le atingi pentru a-ti atinge obiectivul principal.

  1.  Identifica potentialele obstacole

Trebuie sa fii constient inca de la inceput ca in drumul tau catre atingerea succesului vei avea parte de anumite provocari si situatii neplacute carora trebuie sa le faci fata. Fii realist in acest proces. Identifica problemele care ar putea aparea si noteaza-le. Fiind constient de potentialele incoveniente, acestea vor fi mai putin intimidante si astfel nu te vor impiedica in atingerea idealurilor tale.

In concluzie, daca iti doresti o schimbare in viata ta, o evolutie, o imbunatatire atunci e nevoie sa-ti setezi anumite obiective, sa-ti faci un plan clar, iar mai apoi sa-l pui in practica. Astfel ca gandeste-te la obiective masurabile si specifice, noteaza-le pentru a le considera cat mai reale, creand totodata o structura cat mai organizata. Nu in ultimul rand, identifica potentialele obstacole pentru a nu fi luat prin surprindere sau dezamagit pe parcursul drumului tau catre succes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.