Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că programul Start-Up Nation, demarat în urmă cu o zi, a notificat deja până în momentul începerii şedinţei de guvern peste 1.600 de solicitări. Şeful Executivului a mai spus că a estimat ca ”pentru prima dată să poată să fie alocată o sumă de 200 de milioane de lei”, iar în funcţie de numărul de solicitări, Guvernul are disponibilitatea să mărească această sumă la rectificarea bugetară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a declarat că marţi a fost iniţiat programul Start-Up Nation, ”un program asumat la nivel guvernamental, care are doi piloni, un pilon de bază care asigură continuitatea celorlalte programe care s-au desfăşurat, alte două programe Start-Up Nation desfăşurate până în acest moment la nivelul Guvernului şi un program care până în momentul începerii şedinţei de guvern a notificat deja peste 1.600 de solicitări”. 

”Este destinat unui număr cât mai mare de antreprenori români care doresc să înceapă şi să consolideze o afacere. Este un program care are alocată o sumă de până la 200.000 de lei pe fiecare program, iar în total anul acesta sunt prevăzute în buget sume de până la 520 de milioane. 500 de milioane sunt pentru pilonul principal, cel de al doilea pilon este o iniţiativă a Guvernului asumată prin programul guvernamental, astfel încât pentru prima dată asigurăm fonduri pentru românii din diaspora. Au la dispoziţie posibilitatea să se înscrie şi să poată fi eligibili”, a spus şeful Executivului. 

Ciucă a mai spus că a estimat ca ”pentru prima dată să poată să fie alocată o sumă de 200 de milioane de lei”.

”Doresc să fac menţiunea că în funcţie de numărul de solicitări, Guvernul are disponibilitatea să mărească această sumă la rectificarea bugetară. Din experienţa derulării programelor anterioare, am putut să constatăm că au existat şi până la 30.000 de solicitări. Ca atare, domnule ministru, suntem în măsură ca, împreună cu Ministerul de Finanţe, încă o dată, în funcţie de numărul de solicitări, să putem să alocăm suma în conformitate cu proiectul iniţial asumat la nivelul Guvernului de până la 2 miliarde de lei”, a mai declarat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.