O pensiune din judeţul Vâlcea, în care se aflau 80 de copii, a fost închisă temporar de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce echipele de control au găsit mizerie în camere, preparate culinare fără etichete, depozitate în vitrina frigorifică pentru băuturi răcoritoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Sud Oltenia au fost sesizate, marţi seara, despre nereguli la o pensiune din judeţul Vâlcea.
Comisarii au realizat tot atunci un control la SC E Events SRL cu punct de lucru la Pensiunea Valahia din Păscoaia Brezoi, judeţul Vâlcea, unde se aflau cazaţi aproximativ 80 de copii aflaţi într-o excursie organizată. 
Echipele de control au descoperit în bucătărie şi blocul alimentar, preparatele culinare, care nu aveau etichete corespunzătoare, erau depozitate în vitrina frigorifică destinată răcirii băuturilor răcoritoare, fără a avea grafice de temperatură, utilizarea spaţiului destinat pregătirii preparatelor culinare şi a celui de depozitare pentru alimente, neigienizate corespunzător, lipsa din dotare a unui cântar funcţional şi omologat metrologic, lipsa afişării la recepţie a Certificatului de clasificare, Brevetului de turism si Autorizatiei ANSVSA.
De asemenea, comisarii ANPC au mai găsit camere de cazare neigienizate corespunzător (cu depuneri grosiere de praf, pânze de păianjen, urme de mucegai, instalaţia sanitară cu urme de rugină, uşi deteriorate, saltele cu urme de uzură), piscina din proximitatea vilei menţinută nefuncţională, fără a fi umplută cu apă, cu balustrade rupte şi acces nesigur, lipsa iluminatului stradal pe calea de acces către spaţiile de cazare. 
ANPC a decis sancţionarea unităţii de cazare cu o amendă de 5.000 de lei şi închiderea temporară a pensiunii până la remedierea deficienţelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.