După instalarea iOS 16, update-urile de securitate pentru iPhone vor putea fi instalate automat, separat de restul update-urilor software, pentru ca viitoarele vulnerabilităţi să fie reparate mai rapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dincolo de identificarea vulnerabilităţii şi crearea unui patch, metoda de livrare este cea care joacă un rol important în instalarea rapidă a codului care rezolvă problemele de securitate ale dispozitivelor mobile şi PC-urilor.

Tocmai pentru a grăbi instalarea patch-urilor de securitate, Apple s-a gândit să le separe pe acestea de update-urile sistemului de operare şi să le livreze separat, mai rapid şi automat.

În iOS 16, componenta care implementează aceste schimbări se va numi Rapid Security Response şi va fi activată în mod implicit imediat după instalarea update-ului.

După activarea acestei opţiuni, instalarea update-urilor de securitate intră pe pilot automat, iar utilizatorul nu mai trebuie să facă nimic în acest sens.

Din acest moment, update-urile de securitate vor fi separate de update-urile obişnuite ale sistemului de operare, fiind livrate şi instalate complet automat, imediat după ce sunt create de Apple.

Utilizatorii vor avea opţiunea dezactivării acestei opţiuni, pe care o vor putea găsi în Settings - Automatic Updates - Install System and Data Files.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.