Expoziţia „Love Lost, Bucharest” a invitat bucureştenii să îşi aducă aminte de poveştile lor de dragoste pierdută şi a adunat peste 20 de mărturisiri care marchează sentimentele diverse, precum nesiguranţa, resemnarea, suferinţa, abandonul sau eliberarea, care vin la pachet cu sfârşitul unor relaţii. Expoziţia poate fi vizitată gratuit, la Galeria Strata, până la 10 iunie, în fiecare zi, de marţi până sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conceptul expoziţiei vine din Miami, unde în ultimii 6 ani, „Love Lost” oferă locuitorilor oraşului posibilitatea de a-şi împărtăşi propriile experienţe într-un spaţiu comun de vindecare şi eliberare. Proiectul din Bucureşti, organizat de Asociaţia Arden şi Galeria Strata, a fost gândit să încurajeze contribuţia creativă a locuitorilor, care au participat la acest demers înscriindu-şi un obiect, alături de povestea de iubire şi pierdere trăită.

Obiecte care pot părea banale, precum un tablou, o rochie, un inel, un tensiometru sau o carte, dezvăluie începutul unei poveşti de iubire terminate prea brusc, prietenii toxice, redescoperirea sinelui sau amintirea unui părinte. Printre exponate se regăsesc şi un cuţit şi o pictură făcută cu sânge, care vorbesc despre eliberarea dintr-o realitate închipuită sau despre episoadele depresive trăite într-o poveste de iubire.   

„Întreaga experienţă a fost primită cu multă curiozitate de locuitorii din Bucureşti, şi de un număr destul de mare din alte oraşe. Descoperim prin poveştile expuse că nu suntem singuri în călătoriile noastre. Astfel, prin conştientizare, putem să lăsăm în urmă ce nu ne mai serveşte: să mulţumim pentru experienţa trăită şi să mergem înainte”, a spus Andra Beldean, co-fondator al Asociaţiei Arden.

Alături de obiectele şi poveştile locuitorilor, expoziţia oferă viziunea mai multor artişti locali emergenţi asupra aceleiaşi teme. Cei 14 artişti care au răspuns afirmativ iniţiativei, au expus opere artistice din spectre diverse, surprinzând prin fotografii, animaţii sau instalaţii semnele lăsate de anumite relaţii din viaţa lor.

Evenimentul vine în întâmpinarea participanţilor cu o serie de workshop-uri menite să vorbească despre legătura dintre iubire şi pierdere, cu scopul de a crea un spaţiu de vindecare individual şi colectiv. Primul atelier a fost susţinut de psihoterapeutul Yolanda Creţescu weekend-ul trecut. Participanţii au analizat modul în care se raportează la suferinţă şi pierdere, conştientizând tiparele şi amprenta unică a acestora, formată în strânsă legătură cu relaţia pe care o avem cu părinţii, rolul atribuit în familie şi subconştientul colectiv a tot ceea ce au experimentat strămoşii noştri.

Programul viitoarelor workshop-uri este următorul:  
• Duminică, 29 mai, orele 15:00 - 18:00 - workshop Return to Yourself. Workshop-ul va fi realizat de Hitesh, profesor de Yoga din India care predă în România de aproximativ 2 ani. Atelierul va începe cu o discuţie liberă despre ataşament şi va continua cu tehnici de respiraţie şi meditaţie. Participanţii vor învăţa metode simple de a trece peste pierdere, anxietate şi stres.
• Vineri, 3 iunie, orele 18:00 - 21:00 - workshop Storytelling, realizat de Iulian Tănase, în care participanţii vor învăţa cum să îşi contureze propriile poveşti într-un mod cât mai autentic şi natural. 
• Vineri, 10 iunie, orele 20:30 - 23:30 - workshop Beyond the Sunset. Cosima Opârtan şi Paula Dunker propun participanţilor un atelier performativ care mizează pe puterea benefică a sunetului însoţit de practica corporală ghidată.

Participanţii vor lua parte la un atelier interactiv în care exerciţiile de centrare se vor îmbina cu elemente de dans contemporan, cu scopul de a crea o conexiune între minte şi corp.

Accesul în cadrul atelierelor este limitat, iar participarea se face în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii despre înscrierea în cadrul acestora se regăsesc aici: https://lovelost.co/event.

În plus, vizitatorii pot interacţiona cu obiectele expuse prin intermediul unei aplicaţii special dezvoltate de echipa Oveit. Colectând poveşti şi emoţii, utilizatorii pot să-şi genereze propria artă digitală unică, pe baza experienţei din spaţiul expoziţional, iar apoi aceasta poate fi transformată într-un NFT.

Expoziţia poate fi vizitată gratuit până pe 10 iunie, de marţi până vineri, în intervalul 16:00-20:00, şi sâmbăta, între orele 14:00 şi 18:00, la Galeria Strata, pe strada Parângului 76.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.