Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat, luni, majorarea tarifelor practicate de operatorul de salubritate din municipiu, decizia fiind luată în contextul în care în ultima săptămână au existat sincope în ridicarea deşeurilor produse de populaţie şi firme. Primarul oraşului anunţă că municipalitatea va face demersuri pentru ca o firmă a Consiliului Local, care se ocupă de mulţi ani de curăţenia stradală, să obţină acreditările necesare activităţii de colectare a deşeurilor menajere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat, într-o şedinţă extraordinară care a avut loc luni, majorări de tarife pentru activitatea de colectare a deşeurilor de a firme şi populaţie prestată de compania Romprest Energy SRL. Firma propusese majorări de tarife încă de la începutul acestui an, însă propunerea în acest sens a fost respinsă, iniţial. 
 
În cele din urmă, consilierii locali au votat unele majorări de tarife, însă nu pe cele solicitate de operatorul de salubritate, ci unele mai mici, luând în calcul creşterea preţurilor la energie, combustibil, dar şi majorarea salariului minim. 
 
”Ţinând cont de faptul că în tarifele propuse de Romprest Energy SRL eu fost identificate elemente de cost nejustificate s-a procedat din nou la recalcularea tarifelor unor activităţi ale serviciului de salubrizare”, se arată în hotărârea adoptată luni. 
 
Pe de altă parte, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, anunţă că face demersuri pentru ca SC Pieţe Prest SA, firmă deţinută de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea şi care se ocupă de mulţi ani de curăţenia stradală din oraş, să obţină acreditările necesare ridicării deşeurilor menajere. 
 
”Am început demersurile pentru ca SC Pieţe Prest SA – societatea din subordinea Consiliului Local responsabilă de curăţenia stradală – să primească toate acreditările şi avizele necesare pentru ca să poată presta şi activitatea de colectare a deşeurilor de care se ocupă acum Romprest Energy SRL. Consider că, în acest fel, Râmnicul va putea beneficia de servicii de o mai bună calitate, efectuate la preţuri mai reduse faţă de cele actuale. Drept urmare, voi propune la următoarea şedinţă de Consiliu Local desemnarea viceprimarului Virgil Pîrvulescu ca responsabil de această procedură şi sper că, în cel mai scurt timp, curăţenia Râmnicului să nu mai înregistreze sincope precum cea de săptămâna trecută”, a anunţat edilul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.