Premierul Nicolae Ciucă a participat, luni, la ceremonia de semnare a Acordului între Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) privind furnizarea de servicii de consultanţă în vederea elaborării strategiei pentru decarbonizare, că este un demers care se înscrie în obiectivele şi nivelul de ambiţie al Guvernului, pentru realizarea tranziţiei către o economie verde şi un exemplu de bună practică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a declarat că acest acord ”este un demers care se înscrie în obiectivele şi nivelul de ambiţie al Guvernului, pentru realizarea tranziţiei către o economie verde”. 

”Este foarte important pentru mine să subliniez că acest demers constituie un exxmplu de bună practică şi încurajez toate instituţiile, toate societăţile comerciale, să urmeze acest exemplu”, a spus el. 

Premierul a precizat că prin acest demers, Guvernul îşi îndeplineşte şi obiectivele asumate prin PNRR, pentru menţinerea echilibrului între reforme şi investiţii şi să se facă această tranziţie către economia verde. 

Nicolae Ciucă a mai spus că, trecând în revistă proiectele în care BEI a fost implicată, pentru realizarea infrastructurii spitaliceşti, a discutat despre cele trei spitale şi se angajează ca aceste proiecte să fie demarate cât mai repede. 

De asemenea, a spus prim-ministrul, BEI a finanţat proiecte în educaţie, în universităţi şi pentru familiile cu venituri mici. ”Ne dă încrederea că putem continua să identificăm oportunităţile create atât de situaţia de securitate în acest ne găsim, cu specificul ţărilor de graniţă cu Ucraina”, a mai spus premierul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.