Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a acuzat, sâmbătă, Washingtonul de ”coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina”, despre care a spus că echivalează cu ”o implicare directă a Statelor Unite în acţiunile militare împotriva Rusiei”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Washington-ul coordonează şi dezvoltă, în esenţă, operaţiuni militare, participând astfel direct la acţiunile militare împotriva ţării noastre”, a scris Viaceslav Volodin pe canalul său de Telegram.

Washingtonul şi statele europene membre NATO au furnizat Kievului arme grele pentru a-l ajuta să reziste ofensivei ruse care a dus la ocuparea unor părţi din estul şi sudul Ucrainei. Cu toate acestea, trupele ruse nu au reuşit să cucerească Kievul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În schimb, Statele Unite şi aliaţii NATO au menţionat în repetate rânduri că nu vor lua parte la luptă, pentru a evita să devină părţi la beligerante.

Oficialii americani au declarat că Statele Unite au furnizat informaţii Ucrainei cu scopul de a contracara asaltului Rusei, dar au negat că aceste informaţii includ date precise cu privire la locaţia ţintelor.

Volodin este un susţinător proeminent a aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” a Rusiei în Ucraina, care are obiectivul de a degrada capacităţile militare ale Kievului şi de a elimina presupuşii ”nazisţii” din cadrul Guvernului şi armatei.

Ucraina şi Occidentul susţin că acuzaţia referitoare la ”nazişti” este nefondată, iar Rusia a comis un act de agresiune neprovocat.

Mii de oameni şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina, iar peste cinci milioane de persoane au fugit din ţară.

Volodin a mai spus că anumiţi consilieri străini au acţionat în Ucraina în cadrul ”loviturii de stat”, din 2019, făcând referire la alegerile democratice în urma cărora Volodimir Zelenski a fost ales preşedinte al ţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.