Procurorii braşoveni şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie au descins, miercuri, la sediul Poliţiei Locale Braşov. Doi agenţi sunt suspectaţi că au luat mită, ei fiind audiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, în baza ordonanţei de delegare şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au pus astăzi în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, respectiv unul la sediul unei instituţii din municipiul Braşov şi un altul la domiciliul unei persoane suspecte. Activităţile se efectuează într-un dosar penal ce vizează fapte de corupţie, în care sunt cercetate două persoane care au calitatea de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Braşov, care ar fi pretins şi primit foloase necuvenite în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în perioada 2021- 2022”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă. 
 
Potrivit sursei citate, persoanele în cauză, care au calitatea de suspecţi, au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, unde cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
 
UPDATE: Doi poliţişti cu funcţii de execuţie sunt suspectaţi de infracţiunea de luare de mită, în legătură cu verificări pe linia respectării unor autorizaţii şi parametri în ceea ce priveşte realizarea unor construcţii, conform datelor furnizate News.ro de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu. 
 
La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi poliţişti locali, care au calitatea de suspecţi, sunt audiaţi.
 
În dosar sunt, de asemenea, audiate şi alte persoane, care ar fi dat celor doi poliţişti locali sume de bani sau diverse bunuri pentru ca aceştia să nu constate şi că nu ia măsuri cu privire la inadvertenţele dintre parametrii prevăzuşi în autorizaţii şi construcţiile realizate fizic.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Informaţii despre o anchetă care vizează activitatea unor angajaţi din Poliţia Locală Braşov au apărut în spaţiul public, miercuri dimineaţă.
 
Conform unei postări pe Facebook, vizaţi ar fi angajaţi de la Biroul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal.
 
Oficiali din Primăria Braşov confirmă că angajaţi ai Poliţiei Locale sunt vizaţi de o anchetă.
 
”Se confirma faptul ca cei de la DGA au fost la Poliţia Locala”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea. 
 
Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au declarat pentru News.ro că amănunte legate de acest subiect vor fi făcute publice în cursul zilei de miercuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.