Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că primarul Mihai Chirica şi şeful Consiliului Judeţean Costel Alexe sunt nefrecventabili şi ar trebui să-şi dea demisia pentru a fi organizate alegeri anticipate până la sfîrşitul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Singura şansă pentru Iaşi este ca Mihai Chirica şi Costel Alexe să-şi dea demisia şi să fie alegeri anticipate până la sfârşitul anului. Nu poţi condamna un milion de ieşeni. Cei doi sunt nefrecventabili, nu îi mai primeşte nimeni când se duc la vreun minister”, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Şeful social-democraţilor ieşeni a precizat că nu contează care partid va câştiga alegerile anticipate la Iaşi, explicând că „nu mai putem trăi cu suspiciuni de corupţie”.

„Chirica şi Alexe trebuie să înţeleagă că este cazul să plece. Ar fi un gest de onoare după ce au strâns împreună şapte dosare”, a declarat senatorul PSD Maricel Popa.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica este implicat în mai multe dosare, cele mai multe având legătură cu afaceri imobiliare. El a fost pus sub control judiciar în această lună de către procurorii DNA, însă măsura i-a fost riduicată de către instanţă, astfel că edilul şi-a putut relua activitatea în primărie.

La rândul său, DNA a dispus vineri urmărirea penală faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi faţă de alte două persoane din cadrul CJ Iaşi, într-un dosar care vizează detaşarea unui consilier de la Consiliul Judeţean pe o funcţie de conducere la Şcoala Populară de Artă.

Alexe este vizat de DNA şi într-un dosar în care sunt cercetate fape de pe vremea când acesta era ministru al Mediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.