Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, comentând cazul lui Mihai Chirica, primarul din Iaşi, că, dacă va fi vreodată trimis în judecată pentru fapte de corupţie, se va retrage din funcţiile deţinute, până la clarificarea situaţiei sale juridice. La rândul său, liderul PSD Iaşi Maricel Popa a declarat că îi cere din nou demisia lui Chirica şi că filiala va avea un candidat pentru Primăria Iaşi până la finalul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a aflat de la jurnalişti faptul că edilul ieşean Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile şi a afirmat că, dacă el ar fi trimis în judecată în vreun dosar de corupţie, atunci s-ar retrage din funcţiile deţinute.

"Eu dacă voi fi trimis vreodată în judecată am să mă retrag din funcţia de preşedinte şi o să lipsesc din spaţiul public până se va judeca un eventual dosar de-al meu. Nu ştiu ca în decursul existenţei mele să fi făcut o astfel de faptă. Politica şi funcţiile publice vin şi cu bune şi cu rele. Şi trebuie să ştii să ţi le asumi", a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat despre o alianţă PNL-PSD în Consiliul Local Iaşi, Ciolacu a precizat că deciziile nu se iau la vârful PSD, ci sunt chestiuni pe care le iau organizaţiile locale.

"Deciziile nu se mai iau la vârf şi am lăsat ca hotărârile să fie luate de fiecare organizaţie la nivel judeţean", a explicat Ciolacu.

La rândul său, preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a afirmat că a cerut încă de anul trecut demisia lui Mihai Chirica din funcţie de primar.

"Am cerut anul trecut demisia lui Chirica. Îi cer şi acum pentru că nici el, nici Costel Alexe (şeful CJ Iaşi - n.r.), nu au adus vreun proiect în Iaşi. Vom analiza situaţia de la Iaşi. Până la finalul anului vom avea candidat la Primăria Iaşi", a declarat şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. Chirica şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu sunt suspectaţi că au semnat documente, cu încălcarea legii, legate de atestarea construirii şi extinderea unui bloc din Iaşi. Pe timpul controlului judiciar, Chirica nu poate desfăşura activitatea de primar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.