The Mail on Sunday îi va plăti ducesei de Sussex 1 liră sterlină pentru încălcarea dreptului la viaţă privată prin publicarea unei scrisori pe care i-a trimis-o tatălui ei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma a fost stabilită în documente judecătoreşti care confirmă, de asemenea, în mod oficial că ziarul - şi site-ul său partener MailOnline - a acceptat înfrângerea şi nu va face apel la Curtea Supremă.

De asemenea, trustul va plăti o sumă nespecificată pentru încălcarea drepturilor de autor ale lui Meghan prin publicarea unor fragmente mai mari din scrisoare. 

Mark Stephens, un avocat specializat în probleme mass-media, a afirmat că înţelegerea pentru aspectul confidenţial arată o slăbiciune în acest aspect al cazului lui Meghan: „În mod normal, pentru astfel de încălcări ale vieţii private te aştepţi la sume între 75.000 şi 125.000 de lire sterline”. 

Editorul ziarului a fost de asemenea de acord să plătească o sumă confidenţială drept despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor. The Mail on Sunday trebuie să acopere o parte substanţială din costurile de judecată ale lui Meghan, care ar putea depăşi un milion de lire sterline.

Ducesa a spus întotdeauna că lupta ei juridică timp de trei ani împotriva Associated Newspapers, editorul Mail on Sunday şi al site-ului  MailOnline, a fost mai mult despre principii decât despre bani.

Tabloidul The Mail on Sunday a foat obligat să publice pe 26 decembrie, pe prima pagină, decizia Curţii după ce a pierdut la începutul lunii procesul intentat de Meghan Markle, soţia prinţului Harry.

Fosta actriţă americană a reproşat Associated Newspapers că i-a afectat viaţa privată publicând fragmente dintr-o scrisoare adresată în august 2018 tatălui ei Thomas Markle, 76 de ani, cu care nu are o relaţie apropiată. În această scrisoare, publicată în 2018 (puţin după căsătoria cu prinţul Harry), ea îi cerea să nu mai mintă presa cu privire la relaţia lor destrămată. 

Rectificare: În ştirea iniţială, din cauza unei erori de redactare, suma menţionată ca reprezentând despăgubiri era de 1 milion de lire sterline. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.