PSD Iaşi susţine că filiala locală a PNL are mulţi oameni cu dosare penale şi că nu ar trebui să vorbească despre echidistanţă şi transparenţă în administraţia publică, ca reacţie la cererea PNL Iaşi de a se renegocia alocarea postului de prefect al Iaşiului, cedat către PSD la negocieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea PSD Iaşi precizează luni, într-un comunicat de presă, că PNL Iaşi şi-a manifestat public nemulţumirea faţă de pierderea postului de prefect al judeţului Iaşi ”evidenţiind o serie de mari realizări pe plan local ale unei administraţii ineficiente şi plină de suspiciuni cu iz penal”.

PSD îi acuză pe liberalii ieşeni că ”sunt plini de dosare penale, dar vorbesc despre echidistanţă şi transparenţă în administraţia publică”.

”Atât primarul Iaşiului, Mihai Chirica, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, sunt acuzaţi pentru mai multe fapte de corupţie, printre care luare de mită şi abuz în serviciu”, afirmă social-democraţii ieşeni.

Totodată, PSD Iaşi susţine că PNL a compromis sistemul administrativ al judeţului ”prin numiri în funcţii publice a unor fini, cumetri şi alte rude ale conducerii liberale de la Iaşi”.

De asemenea, PSD Iaşi îl acuză pe actualul prefect al Iaşiului, Marian Grigoraş, susţinut de PNL, că nu a contestat niciodată modul ”discreţionar” de alocare a fondurilor publice venite de la Bucureşti către administraţiile locale.

”Comunităţile care nu au primari PNL au fost efectiv uitate de către autorităţi şi condamnate la sărăcie şi subdezvoltare”, se mai arată în comunicatul PSD Iaşi.

Reacţia PSD vine după ce în urmă cu o zi, PNL Iaşi a cerut conducerii partidului să renegocieze postul de prefect al judeţului Iaşi, care a fost cedat PSD.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a adoptat duminică o rezoluţie referitoare la modul în care conducerea Partidului Naţional Liberal a negociat postul de prefect al judeţului Iaşi.

BPJ al PNL Iaşi a constatat că principiile negocierii stabilite în interiorul Partidului Naţional Liberal au fost încălcate şi solicită preşedintelui partidului care a condus echipa de negociere remedierea modului în care postul de prefect al judeţului Iaşi a fost negociat de către PNL.

Liberalii ieşeni anunţă întreaga susţinere pentru actualul prefect al judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Postul de prefect al Iaşiului a revenit PSD, în urma negocierilor purtate între liderii partidelor din coaliţia de guvernare. PSD Iaşi l-a nominalizat pentru acest post pe Bogdan Cojocaru, vicepreşedinte PSD Iaşi, fost ministru al Comunicaţiilor în anul 2018. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.