Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a îndemnat luni populaţia Africii de Sud să se vaccineze rapid - în centre de vaccinare deschise în centre comerciale, biserici sau centre sportive -, din cauza unui număr-record de contaminări cu noua variantă omicron a SARS-CoV-2, descoperită prima oară în această ţară la sfârşitul lui noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne confruntăm cu un nivel al contaminării fără precedent de la începutul pandemiei”, a subliniat Ramaphosa în newsletterul său săptămânal.

”Îi îndemn pe toţi sud-africanii să se vaccineze fărăsă mai aştepte”, îndeamnă şeful statului, care insistă asupra faptului că noua variantă este principalul vector al acestui val de contaminări.

Africa de Sud a depăşit, săptămâna trecută, numărul de trei milioane de contaminări şi a înregistrat 89.944 de morţi din cauza covid-19 la sfâşrşitul săptămânii trecute, confirmând faptul că este cea mai afectată ţară de covid-19 din Africa.

În decurs de o săptămână, subliniază Cyril Ramaphosa, numărul infecţiilor zilnice a crescut de cinci ori, iar nivelul pozitivării a crescut la 25%, de la 2% în urmă cu două săptămâni.

Aproximativ 14,8 milioane de sud-africani au fost vaccinaţi complet - reprezentând 25% din populaţie -, în contextul în care autorităţile şi-au stabilit obiectivul de a vaccina 70% din populaţie până la sfârşitul anului.

Începând din acest weekend, centre de vaccinare au fost deschise peste tot - în centre comerciale, staţii de autobuz, biserici, aeroporturi, centre sportive -, în vederea vaccnării unui număr cât mai mare dintre locuitorii care vor să se vaccineze.

În pofida unei creşteri exponenţiale a infectărilor, numărul morţilor rămâne foarte limitat - de exemplu, un singur deces s-a înregistrat duminică, la 11.125 de cazuri noi de infectare.

Provincia Gauteng, cea mai dens populată, în care se află capitala Pretoria şi cel mai mare oraş din ţară, Johannesburg, înregistrează majoritatea noilor infectări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.