Daca esti un antreprenor care se preocupa de afacerea sa, cu siguranta esti interesat de metode care sa te ajute sa iti maresti profitul si sa devii mai bun decat competitorii tai. Afla ca, apeland la inteligenta artificiala (in engleza Artificial Intelligence, prescurtat cu acronimul AI) poti obtine aceste lucruri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata care sunt avantajele si dezavantajele implementarii AI in afacerea ta:

  1. Inteligenta artificiala in companiile mici

Daca esti la inceput de drum, este ocazia perfecta sa iti faci un plan de viitor si sa alegi directia pe care sa o urmezi. Cu siguranta iti doresti ca firma ta sa creasca sanatos si sa fii pe piata un timp indelungat. Ei bine, o planificare pe termen lung inseamna si sa fii pregatit pentru volume mai mari de munca, ce vin odata cu extinderea businessului. Pentru asta, este bine sa investesti in cateva softuri de inteligenta artificiala, care vor micsora timpul necesar multor procese, dar si numarul erorilor ce pot sa apara.

Este bine stiut ca, pentru a avea salariati fericiti, ca antreprenor, trebuie sa le oferi siguranta locului de munca. Prin urmare, atunci cand incepi sa inlocuiesti activitati manuale cu unele digitale, asigura-te ca angajatii tai stiu ca asta nu inseamna ca vor fi dati afara. Inteligenta artificiala le va usura jobul, nu le va lua locul.

  1. Digitalizarea firmelor mari

Unul dintre factorii decisivi care face ca o firma sa ajunga “mare” este eficienta. Odata ce businessul tau da randament si reusesti sa cresti, este nevoie sa mentii nivelul si chiar sa il imbunatatesti. Inteligenta artificiala ajuta firmele mari sa ramana competitive, deoarece ofera solutii ce cresc productivitatea constant, in timp ce investitia in tehnologie se face o singura data. Daca iti doresti sa aflii detalii concrete, da click si descopera softul ERP de la Ciel.ro, care odata instalat, devine un angajat eficient si te ajuta sa micsorezi costurile.

Odata cu cresterea afacerii tale, va creste si volumul de date ce trebuie gestionate, iar posibilitatea sa apara erori umane devine mai accentuata. Pentru a-ti pastra clientii pe care i-ai obtinut cu greu, trebuie sa le oferi cele mai bune servicii, fara greseala. Poti obtine acest lucru digitalizand. Taskuri consumatoare de timp precum extragerea rapoartelor, verificarea TVA-ului, salvarea datelor istorice si inregistrarea facturilor devin mult mai rapide si mai precise cu ajutorul inteligentei artificiale.

  1. Aspecte mai putin placute de care sa tii cont cand vine vorba de AI - dezavantaje

In primul rand, vorbim de o investitie, asadar va trebui sa cheltui niste bani. Tehnologia nu este ieftina, insa profiturile pe care ti le aduce, depasesc costurile. Un dezavantaj poate fi lipsa de specialisti care sa o implementeze. Exista multe firme care iti promit ca vei mari productivitatea firmei insa, daca analizezi atent ce iti ofera, e posibil sa constati ca imbunatatirile ce pot sa apara nu sunt pe masura asteptarilor. Asigura-te ca cei de la care iti cumperi softurile sunt de incredere si ca merita sa investesti in produsul lor. De asemenea, un alt aspect de care sa tii cont este ca vei avea nevoie de traininguri pentru a-ti invata angajatii sa foloseasca acele programe. In acest sens, este bine sa alegi pe cineva care, pe langa softul in sine, sa ofere si consultanta. Inteligenta artificiala este inutila si nu iti va aduce niciun beneficiu daca nu o utilizezi corect.

Analizeaza care sunt procesele ce ar aduce cel mai mult profit daca ar fi digitalizate. Fa acest lucru constant si implementeaza cat mai multe tehnologii cu ajutorul specialistilor. Vei obtine astfel o afacere eficienta si rezistenta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.