Un tânăr marocan, Yassine Lekhmidi, în vârstă de 25 de ani, a murit după ce s-a autoincendiat, în semn de protest faţă de confiscarea trăsurii sale de către agenţi, într-un orăşel de lângă Casablanca, a anunţat familia acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yassine Lekhmidi, un transportator ilegal de pasageri, a murit sâmbătă la un spital din Casablanca, capitala economică a Marocului, ”din cauza rănilor”, a declarat luni AFP fratele tânărului, Ahmed Lekhmidi.

Tânărul s-a autoincendiat la 28 iulie, în comuna Sidi Bennour, în semn de protest faţă de confiscarea ”nedreaptă” a şaretei sale şi pentru că ”ne-a spus că a fost supus unor violenţe de către autorităţi”, a declarat fratele său.

Contactate de AFP, autorităţile nu au reacţionat imediat.

Familia tânurului transportator ”cere deschderea unei anchete”, a subliniat fratele victimei.

Sute de persoane au manifestat luni seara la Sidi Bennour şi au cerut ”să i se facă dreptate lui Yassine”, potrivit unei înregistrări video difuzată de o publicaţie locală.

În ultimii ani, în Maroc au avut loc mai multe autoindencieri, considerate gestul ultim de protest ale u nor persoane vulnerabile din punct de vedere economic şi care muncesc, majoritatea, în sectorul informal - care reprezintă 30% din PIB-ul marocan, potrivit unor estimări ale Băncii centrale a Marocului.

Rapoarte naţionale şi internaţionale trag semnale de alarmă cu privire la inegalităţile sociale din Maroc şi cu privire la necesitatea unei integrări a sectorului informal în economia naţională marocană.

Criza sanitară cauzată de pandemia covid-19 a agravat situaţia şi a adâncit ”profund inegalităţile”, arată un studiu recent realizat de către Institutul Marocan de Statistică (HCP).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.