Preşedintele francez Emmanuel Macron relativizează palma pe care a primit-o de la un bărbat, în timpul unei vizite la Tain-l'Hermitage, denunţând ”fapte izolate”, comise de către ”indivizi ultraviolenţi”, care ”nu merită”, în opinia sa, ”să fie lăsaţi să ia în posesie dezbaterea publică”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş vrea ca indivizi izolaţi sau oameni care merg către extreme să nu facă să se ute restul”, declară el într-un interviu acordat publicaţiei Dauphiné Libéré.

”Să nu lăsm fapte izolate, indivizi ultraviolenţi, aşa cum există unii şi la manifestaţii, să ia în posesie dezbaterea publică. Ei nu merită acest lucru”, a îndemnat şeful statului marţi.

Macron îndeamnă la ”relativizarea acestui incident care este, cred eu, un fapt izolat” şi subliniază necesitatea ”respectării funcţiilor în Republică”.

”Funcţiile, indiferent care sunt ele, sunt mai mari ca noi şi nu trebuie să facă obiectul unor agresiuni”, pledează el, făcând o paralelă cu cazuri de agresări ale unor primari, în ultimele luni.

”Este o prostie. Iar când prostia se aliază cu violenţa este inacceptabil”, a declarat Macron marţi seara, când a făcut o lungă baie de mulţime, la Valence, împreună cu soţia sa, Brigitte.

În privinţa unei temeri de a se întoarce la contactul cu francezii, Macron dă asigurări că nu are vreuna.

”Eu voi continua să merg peste tot”, dă el asigurări. ”Merg mereu în contact, în raza ţipătului, cum spun eu. Şi ţin la acest lucru. Oamenii îmi transmit furia, uneori disperarea lor, iar eu sunt mereu acolo”, insistă Macron, îndemnând ”să nu se cedeze deloc violenţei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.