Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că în şedinţa de joi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă au fost decise noi măsuri de relaxare, aferente ratei de infectare din scenariul verde, respectiv creşterea gradului de ocupare permis în localuri - de la 30% la 50%, permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori. În schimb, este menţinută restricţia circulaţiei pe timp de noapte între orele 22.00 şi 5.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul aprobat de CMBSU poate fi accesat AICI.

„Pot fi organizate evenimente drive in. De asemenea, evenimente in aer liber cu 300 de participanţi”, a afirmat Alin Stoica, joi după şedinţa CMBSU. 

Întrebat când vor putea merge toţi copiii fizic la şcoală, prefectul Capitalei a răspuns: „Copiii toţi vor putea merge la şcoală când rata scade sub 1 la mie”.

El a mai anunţat că în Bucureşti a fost atins numărul de un milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, ceea ce este un lucru încurajator. 

„Aşteptăm scenariile epidemiologilor. În Bucureşti am atins azi numărul de 1 milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Deci lucrurile arată încurajator. În alte state, unde rata de vaccinare este mai crescută s-a renunţat la purtarea măştii. Există şi la noi discuţii ca în zonele de spaţii de birouri sau unde sunt persoane vaccinate”, a explicat Stoica.

Acesta a adăugat că încă va fi menţinută restricţia privind circulaţia pe timp de noapte. O decizie privind o relaxare în acest sens trebuie să fie luată de Guvern, a mai spus Stoica.

„Există aceleaşi restricţii de noapte ca şi până acum. Deocamdată pe hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă aceasta e măsura şi anume limitarea circulaţiei între 22.00 şi 5.00. Guvernul va trebuie să revină asupra măsurii, în funcţie de situaţia epidemiologică. Sub 1 la mie este scenariul pentru şcoli şi anume elevii vor putea veni toţi fizic la şcoală. Nu avem măsuri speciale pentru agenţii economici”, a conchis prefectul Capitalei. 

Conform raportării primite de autorităţi, incidenţa în Capitală joi este 1,3.

Alin Stoica a declarat, miercuri seară la Digi 24, că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde pentru şcoli.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.