O incursiune virtuală în Notre-Dame de Paris, enciclopedia lui Diderot, o navă-muzeu sau un dirijabil al viitorului vor fi prezentate, din toamnă, în Pavilionul francez din cadrul Expoziţiei Universale de la Dubai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub numele "Lumière, Lumières", patrimoniul, arta şi inovaţia tehnologică vor coabita într-un pavilion "eco-responsabil" de 55 de metri înlţime şi 63 de metri adâncime, informează AFP.  

Ele vor fi prezentate luni în videoconferinţă de Erik Linquier, comisar general, în prezenţa ministrului francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian.

Expoziţia, amânată anul trecut din cauza Covid, este prevăzută din 1 octombrie 2021 până în 31 martie 2022, cu participarea a 190 de ţări. Tema este oraşul inteligent şi durabil, având ca slogan "Connecting Minds, Creating the Future".

Simbolizând conjuncţia "luminilor" prezentului şi trecutului, cei 2.500 metri de plăci fotovoltaice ale Pavilionului francez vor găzdui o ediţie originală alcătuită din 35 de volume ale Enciclopediei filosofilor din secolul al XVIII-lea a lui Diderot şi D'Alembert, împrumutată de Arhivele Naţionale franceze. 

Expoziţii temporare vor fi dedicate unor domenii de expertize artistice: arta digitală (despre Notre-Dame de Paris), gastronomie, arta cinetică, arhitectura şi moda (50 de ani de creaţie a designerului Jean Paul Gaultier).        

Micul Prinţ al lui Saint-Exupéry va propune o călătorie imaginară, prezentând conexiunile multiple dintre arte, ştiinţe, tehnici şi culturi.

Macheta unei nave-muzeu va fi expusă, precum şi un dirigibil pentru transportul aerian de marfă, soluţie de viitor "eco-compatibilă" imaginată de start-up-ul Flying Whales

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.