Mario Abdo Benítez, preşedintele Paraguayului, a anunţat sâmbătă că mai mulţi miniştri au fost demişi ca urmare a protestelor violente faţă de răspunsul Guvernului la criza sanitară provocată de Covid-19, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abdo Benítez, căruia opoziţia îi cere să demisioneze, acuzând că Guvernul său de dreapta este corupt, a spus că cei care conduceau Ministerul Educaţiei, Ministerul Femeii şi Ministerul Dezvoltării Sociale au fost înlocuiţi.

Ministrul Sănătăţii a demisionat vineri, iar preşedintele l-a numit interimar pe viceprim-ministrul Julio Borba.

Lucrătorii sanitari au anunţat că spitalele nu mai au medicamente pentru a trata pacienţii cu Covid-19, iar Borba a spus că va începe imediat să găsească o soluţie pentru a obţine medicamente şi consumabile.

Abdo Benítez şi-a arătat convingerea că noii miniştri „vor face tot posibilul pentru a înfrunta acest moment de criză prin care trece ţara”.

În capitala Asuncion, vineri noapte mii de oameni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de măsurile luate de conducere.

Forţele de ordine au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea adunată în faţa clădirii Congresului din centrul capitalei Paraguayului, unde protestatarii au trecut de bariere, au incendiat baricade şi au aruncat cu pietre în poliţişti.

În ultimele şapte zile, în Paraguay au fost înregistrate câte 115 contaminări la 100.000 de oameni. Mai puţin de 0,1% dintre locuitorii ţării au fost vaccinaţi.

De la începutul pandemiei, în Paraguay - ţară cu circa 7 milioane de locuitori - au fost înregistrate aproximativ 167.000 de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 3.290 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.