Fostul europarlamentar PDL Cristian Preda a declarat duminică, la Prima TV, că imaginea sa publică a fost multă vreme lipită de cea a Elenei Udrea, cu care a fost o vreme coleg de partid cu ea, însă a precizat că nu a avut niciun fel de relaţii comerciale, de afaceri cu aceasta şi cu niciun alt membru PDL sau PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV,  dacă printre oamenii politici care i-au cerut să le fie coordonator de doctorat s-a aflat şi Elena Udrea, Cristian Preda a răspuns: “Nu. Ştiu că imaginea mea publică a fost multă vreme lipită de cea a doamnei Udrea. Am fost o vreme coleg de partid cu ea, nu am avut niciun fel de relaţii comerciale, de afaceri cu ea, cum nu am avut cu niciun alt membru al PDL sau PMP. Sunt cred unul dintre puţinii politicieni români - atâta timp cât am fost angajat politic, am asumat această etichetă -  care nu a făcut afaceri şi nu a intrat în niciun fel de combinaţie de acest fel”.
 
Anterior, el declarase că mai mulţi politicieni i-au cerut să înceapă studii doctorale. 
“Mi-au cerut de-a lungul timpului, şi înainte de a fi angajat politic într-un partid, şi după aceea, diverşi politicieni să înceapă studii şi în particular de doctorat. Şi vreau să vă spun că le-am explicat foarte calm, părinteşte, pedagogic, că dacă nu au un plan de carieră în lumea academică, dacă nu se văd predând, studiind, scriind cărţi, articole ştiinţifice, nu trebuie în niciun caz să facă doctoratul. Doctoratul este o operă ştiinţifică, un parcurs de carieră pentru cei care vor într-o zi să publice articole ştiinţifice, urmând regulile comunităţii internaţionale, pentru cei care vor să scrie cărţi, lămuresc lucruri neacoperite până la acest moment, pentru cei care vor să lucreze în universităţii sau în centre de cercetare. Doctoratul nu este un soi de permis de intrare în înalta societate politică şi din păcate s-a creat în România acest tip de iluzie care susţine în acest moment un soi de producţie de masă a diplomelor de doctorat. E aberant, e mai mare ruşinea, pentru că efectul acestei producţii este furtul calificat”,  a afirmat Cristian Preda. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.