Comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului audiază miercuri nouă candidaţi propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturi de ambasadori. Printre aceştia se află fostul ambasador la Londra Dan Mihalache, propus pentru Cipru, succesoarea sa, fostul ambasador în Olanda Ioana Brânduşa Predescu, propusă acum pentru Sofia, precum şi ambasadorul nominalizat pentru Federaţia Rusă, Cristian Istrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisiile pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor reuni miercuri, 6 ianuarie 2021, de la orele 11.30, la sala „Avram Iancu” (nivel P1), pentru a audia candidaţii propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate. La audieri vor participa Comisia pentru comunităţile de români din afara ţării din Senat şi Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor din Camera Deputaţilor”, anunţă Senatul.

Pe lista celor care urmează să fie audiaţi se află Dan Sorin Mihalache, fost ambasador în Marea Britanie, desemnat pentru Republica Cipru, precum şi succesoarea sa la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Laura Daniela Popescu.

Vor mai fi audiaţi Brânduşa Ioana Predescu, fost ambasador în Olanda, desemnată pentru Republica Bulgaria.

Şi ambasadorul propus pentru Federaţia Rusă, Cristian Istrate, fost şef al Misiunii Permanente a României de la Viena, se va afla în faţa parlamentarilor.

De asemenea, sunt programaţi pentru audieri  Răzvan Rotundu, fost ambasador la Helsinki, desemnat pentru Georgia, şi Bogdan Mănoiu,  actual însărcinat cu afaceri la Ottawa, desemnat pentru Canada. 

Mai sunt incluşi pe lista audierilor Nineta Bărbulescu, fost ambasador al României în Australia, desemnată pentru Malaezia, Brunei Darussalam, Dan Adrian Bălănescu,  însărcinat cu afaceri a.i. la Jakarta, desemnat pentru Republica Indonezia, Republica Democrată a Timorului de Est şi Daniela Mariana Ţane Sezonov, care a mai lucrat la Ambasada României la New Delhi, desemnată pentru India, Republica Maldivelor, Republica Populară Bangladesh, Republica Federală Democratică Nepal.

Audierile se vor desfăşura atât la Senat, cât şi online.

Ambasadorii sunt numiţi prin decret semnat de către preşedinte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.