Marcel Ciolacu i-a transmis vineri o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care i-a transmis că hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcţionare şi Asistentă Socială sau Protecţia Copilului este „de-a dreptul scandaloasă”. Liderul PSD îi cere şefului statului să intervină privind acest act normativ prin care se face „un abuz intolerabil”. „Comunităţi întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetăţeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR”, mai spune Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redăm mai jos scrisoarea integrală transmisă de Marcel Ciolacu preşedintelui Klaus Iohannis:

„Vă scriu cu indignarea pe care cu siguranţă o vor avea milioane de români după ce vor lua act de modul în care sunt împărţiţi banii publici către comunităţile locale de către actualul Executiv condus de PNL.

Hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcţionare şi asistenţa socială sau protecţia copilului este de-a dreptul scandaloasă! Comunităţi întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetăţeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR.

Este un abuz intolerabil comis de un partid care tocmai a fost sancţionat sever prin vot pentru modul catastrofal în care a guvernat. În loc să îşi însuşească sancţiunea populară şi să îşi corecteze conduita politică, acest partid continuă să îi împartă pe români în buni şi răi, după culoarea partidelor pe care le votează. O astfel de politică primitivă este total  inacceptabilă într-un stat membru al Uniunii Europene! Aceasta în mod sigur NU este calea europeană pe care şi-o doreşte acest popor!

Fac aşadar apel la rolul de mediator pe care vi-l conferă Constituţia în calitatea dumneavoastră de preşedinte AL TUTUROR ROMÂNILOR!

Vă solicit să interveniţi imediat pentru înlăturarea acestui abuz de neîngăduit! Vă solicit să cereţi Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid! Vă solicit să restabiliţi echilibrul în societatea noastră care a fost prea mult timp divizată de ostilitatea, ranchiuna şi agresivitatea discursului politic din ultimii ani electorali.

Campania electorală tocmai s-a încheiat. Nu mai e timp de confruntări politice. Suntem în plină criză sanitară, iar la orizont se anunţă o criză economică de proporţii. Mai mult decât oricând este nevoie de înţelepciune, de echilibru, de conlucrare şi de echitate socială.

În numele comunităţilor locale care nu au primit niciun leu sau doar sume jignitoare vă cer să fiţi PREŞEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR! În numele milioanelor de concetăţeni pedepsiţi în mod nedrept de acest Guvern iresponsabil, vă cer să fiţi ROMÂN! În numele miilor de copii şterşi de pe lista Guvernului PNL cu repartizarea fondurilor publice vă cer să fiţi OM!”, arată preşedintele Camerei Deputaţilor.

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care au fost repartizate sume pe unele unităţi administrativ-teritoriale pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, pentru luna noiembrie 2020. Valoarea totală alocată este de 159.068 lei către 35 de judeţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.