Boeing a decis să extindă inspectarea noilor avioane 787 Dreamliner, după descoperirea unui defect de producţie care fusese anunţat deja în secţiuni ale avionului unde nu fusese observat anterior, a relatat, luni, publicaţia Wall Street Journal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de reglementare pentru siguranţa aeriană din SUA şi inginerii Boeing sunt de acord că noua problemă descoperită nu prezintă un pericol iminent de siguranţă, a scris WSJ, citând oficiali din industrie şi guvern.

Cu toate acestea, noua problemă va duce probabil la o intensificare a  evaluării măsurilor de siguranţă luate în  producţia avioanelor 787, de către Administraţia Federală pentru Aviaţie, a adăugat WSJ, citând pe unul dintre oficiali.

Boeing a anunţat, în decembrie, că reduce producţia de avioane 787, pentru a patra oară în decurs de 18 luni, după ce a înregistrat zero livrări în noiembrie, în timp ce defectele de producţie au agravat întârzierile provocate de criza Covid-19.

Producătorul american de avioane nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.