Deputatul Stelian Ion, care a candidat din partea Alianţei USR-PLUS la Primăria Constanţa, a declarat că este "fabulos că am scăpat de PSD”, precizând că acest partid a însemnat în Constanţa corupţie, subdezvoltare şi sărăcie. Stelian Ion a avut şi un mesaj pentru noul primar al municipiului, liberalul Vergil Chiţac, despre care a afirmat că îşi doreşte să fie un edil activ şi să nu se comporte ca în campania electorală când “venea din Eforie şi îşi făcea poze din când în când prin Constanţa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Stelian Ion a afirmat, într-o conferinţă de presă, că municipiul Constanţa şi-a dorit o schimbare în urma acestor alegeri locale. 
 
“Este foarte clar că oraşul nostru şi-a dorit schimbarea, şi-a dorit o schimbare reală, au arătat-o oamenii şi la europarlamentare în 2019, au arătat-o şi acum la locale. Este fabulos că am scăpat de PSD în Constanţa, nu pentru că nu ne plac aceste litere, ci pentru că PSD în Constanţa a însemnat corupţie generalizată, a însemnat subdezvoltare, sărăcie şi asta este o mare realizare, nu neapărat doar a noastră, ci mai degrabă a constănţenilor cărora le mulţumesc foarte, foarte mult pentru această performanţă”, a afirmat deputatul USR.
 
El a declarat că fostul primar, social-democratul Decebal Făgădău, avea şansa să schimbe oraşul în bine, dar nu a făcut-o. 
 
“În municipiul Constanţa Decebal Făgădău s-a cam bătut singur. S-a bătut singur prin nerealizările lui, prin faptul că deşi a avut o mare şansă, să intre în istorie, de ce nu, chiar dacă era de la PSD şi s-a detaşat cu câteva procente în faţa acestui partid, avea marea şansă istorică să schimbe oraşul şi să facă din el un oraş european, frumos, curat. Nu a făcut-o. Nu a putut, nu a vrut, e treaba domniei sale. PSD pentru 20 de ani de acum încolo, exact cât ne-au ţinut pe noi în subdezvoltare, va intra în concediu prelungit”, a explicat Stelian Ion. 
 
El a acuzat minciunile şi manipulările care au venit în această campanie din partea echipei candidatului PNL Vergil Chiţac. 
 
“Aţi văzut că ne-am luptat cu un balaur cu două capete. Nu ne-am luptat doar cu mafia PSD-istă, ne-am luptat cu nişte interese dubioase, obscure, cu nişte interese care au împins lucrurile foarte departe în această campanie şi care cu anumite manevre au reuşit să impună un candidat la Constanţa care a şi câştigat alegerile. Despre ce manevre vorbesc? Despre minciunile sfruntate pe care ni le-au vânturat sub nas câteva luni de zile cei din echipa domnului Vergil Chiţac care acum puţin avea 39%, avea 150%, era singurul care se lupta cu Decebal Făgădău şi am demonstrat tuturor că asta a fost doar o minciună şi o manipulare astfel încât să atragă de partea sa electoratul şi minciuna asta a ţinut, din păcate, în parte”, a mai spus Stelian Ion. 
 
El a afirmat că are rezerve faţă de noul primar din mai multe puncte de vedere. 
 
“Avem în faţă un mandat din partea unei persoane faţă de care avem foarte, foarte mari rezerve: din punct de vedere al integrităţii, din punct de vedere al atitudinii faţă de adevăr, al atitudinii faţă de parteneri. Era numit de colegii din PNL ca fiind o persoană care nu ştie să facă echipă, spunea domnul Bogdan Huţucă, o persoană interesată mai mult de funcţii şi de trese, o persoană care şi-a votat avantaje personale în Parlament, unde a stat foarte comod patru ani, o persoană pe care Ludovic Orban o numea dezertor. Da, avem mari rezerve faţă de această persoană care într-un mod de neacceptat a lansat atacuri asupra noastră în toată perioada campaniei, nu direct, ci prin influenţele pe care le-a avut. Cu aliaţii nu te porţi în acest fel”, a explicat fostul candidat al USR-PLUS la Primăria Constanţa. 
 
El a explicat că USR va colabora cu consilierii locali ai PNL. 
 
“De aceea, vom vedea dacă îşi va termina sau nu mandatul, având în vedere aceste probleme de integritate, faptul că a fost sesizat Parchetul şi a fost sesizată şi ANI, asta e un aspect. Însă noi vrem să transmitem un mesaj liberalilor, care mulţi dintre ei sunt acum foarte, foarte supăraţi pentru că ştiu că nu e o soluţie bună pentru Constanţa şi şi-ar fi dorit altceva, respectiv şi-ar fi dorit o colaborare mai strânsă cu noi. Le transmit că vom colabora cu consilierii locali PNL. (...) Dacă cumva PNL nu îşi doreşte să refacă USL-ul la Constanţa şi să facă o colaborare cu PSD, avem disponibilitatea unui dialog, mai degrabă cu consilierii PNL decât cu primarul actual în care nu avem încredere pentru că nu oferă încredere şi sunt convins că încet, încet vom face lucruri foarte bune”, a mai afirmat Stelian Ion.
 
El a precizat că îşi doreşte un primar activ.
 
“Ne dorim un primar activ, nu cum a fost în campania electorală, venea din Eforie şi îşi făcea poze din când în când prin Constanţa. Important e să locuiască în Constanţa din punctul meu de vedere, să vorbească foarte des cu constănţenii, să se implice în mod direct şi în dialogul cu constănţenii şi în dialogul cu ceilalţi, să nu se poarte cu ceilalţi ca şi cum i-ar fi subordonaţi, nu, nu sunt subordonaţii săi, trebuie să fie parteneri”, a mai declarat Stelian Ion. 
 
Potrivit datelor de pe Autoritatea Electorală Permanentă, Vergil Chiţac a obţinut 27.571 voturi, pe locul doi s-a clasat candidatul Alianţei USR-PLUS, Stelian Ion, cu 23.528 de voturi şi de candidatul PSD şi primarul în funcţie, Decebal Făgădău – 23.411 voturi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.