Scriitorul Salman Rushdie a cerut Twitter să elimine o postare cu un citat anti-Islam despre care spune că, în mod fals, i-a fost atribuit, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesajul a circulat în mediul online, săptămâna aceasta, împreună cu fotografia scriitorului.

Citatul spune că „unicul scop al musulmanilor este să distrugă întreaga naţiune prin terorism, detonare de bombe, explozia populaţiei, revolte şi jihad în numele Islamului”.

Nu este prima dată când aceste cuvinte apar online: ele i-au fost atribuite lui Rushdie, fără a fi citată vreo sursă, de către grupări anti-islamice şi de extremă dreapta de mai mulţi ani.

În 2015, un utilizator al Twitter a urmărit citatul, iar Rushdie i-a mulţumit pentru că a găsit sursa acestui „fals pe care oamenii nu par să se oprească din a-l cita pentru a-şi justifica propriul fanatism”.

Acum, autorul romanului „Versetele satanice” (1988) - care l-a făcut pe ayatolahul Khomeini al Iranului să emită o fatwa pe numele lui, ordonând astfel musulmanilor să îl execute - cere Twitter să intervină şi să şteargă noile mesaje care îi atribuie acest mesaj islamofob.

El a subliniat că nu a spus vreodată ceva asemănător.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.