Portugalia a intrat luni în stare de alertă şi peste 860 de pompieri luptau împotriva unui incendiu care devastează o parte a centrului ţării, iar rafale puternice de vânt şi căldura le îngreunează intervenţia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, care a izbucnit în comuna Oleiros sâmbătă după-amiaza, s-a extins la două comune vecine, în regiunea Castelo Branco, la 200 de kilometri nord de Lisabona.

Numeroase persoane au fost evacuate.

Un pompier în vârstă de 21 de ani a murit într-un accident rutier, sâmbătă seara, în timp ce intervenea la un incendiu, iar alte şappte persoane, inclusiv un civil au fost rănite.

Diogo Dias, din cadrul pompierilor de la Proença a Nova, a murit într-un ”accident de circulaţie în contextul luptei împotriva unui incendiu la Oleiros”, a anunţat Protecţia Civilă, potrivit BFMTV.

Vehiculul în care se aflau cinci pompieri s-a răstunat după ce s-a spart un pneu, potrivit Diário de Notícias.

Sute depompieri şi 14 avioane bombardiere cu apă luptau duminică împotriva incendiului.

”Aş vrea să transmit un mesaj de solidaritate, de încurajare şi de mulţumire pompierilor pentru munca pe care o fac pentru Portugalia şi pentru noi toţi”, a declarat, citat într-un comunicat, premierul Antonio Costa.

Guvernul portughez a decretat ”situaţia de aleră” în întreaga ţară, luni şi marţi, sporind nivelul pregătirii pompierilor, poliţiei şi serviciilor medicale de urgenţă.

Aprinderea focurilor este interzisă, iar accesul în păduri este limitat.

Potrivit Agenţiei portugheze de meteorologie (IPMA), vremea continuă să se încălzească, iar în districtul Castelo Branco, în care se află comunele sinistrate, mercurul urmează să se atingă luni 38°C.

Ministrul portughez de Interne Eduardo Cabrita a estimat că pompierii ar putea controla incendiul marţi sau miercuri.

În perioada iunie-octombrie 2017, numeroase incendii au devastat centrul Portugaliei, soldate cu 114 morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.