Un avocat antifeminist suspectat de uciderea fiului unei judecătoare, duminică, la New Jersey, înainte de a se sinucide, este implicat de asemenea în uciderea unui avocat concurent, la 11 iulie, în apropiere de Los Angeles, a anunţat poliţia federală americană (FBI), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cooperăm cu biroul şerifului din San Bernardino şi avem probe care-l leagă pe ucigaşul lui Marc Angelucci de Roy Den Hollander”, a anunţat miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter, Biroul FBI din Newark, în New Jersey.

Roy Den Hollander, găsit mort la domiciliu, în statul New York, luni, este suspectat de faptul că este bărbatul care s-a prezentat duminică la domiciliul judecătoarei federale Esther Salas, unde l-a ucis prin împuşcare pe fiul acesteia, în vârstă de 20 de ani, care i-a deschis uşa, şi de rănirea gravă a soţului judecătoarei. Judecătoarea nu a fost rănită.

El este suspectat de-acum de faptul că l-a ucis prin împuşcare, în faţa locuinţei acestuia, în California, pe Marc Angelucci, care apăra ”drepturile bărbaţilor” împotriva unor feministe considerate tot mai ameninţătoare.

Potrivit CNN, Roy Den Hollander îşi ura mult colegul, care a preluat un dosar pe care-l considera lupta ”sa”.

Cei doi avocaţi au fost membri ai aceleiaşi organizaţii - ”National Coalition for Men” -, din care Roy Den Hollander a fost exclus şi în care Marc Angelucci a devenit vicepreşedinte, a anunţat preşedintele acestei organizaţii, citat de postul american.

Această ”coaliţie”, care se prezintă ca luptând împotriva discriminării bărbaţilor, se află între grupuri urmărite de Southern Poverty Law Center, specializat în studiul grupurilor extremiste în Statele Unite.

După uciderea fiului judecătoarei, preşedintele organizaţiei, Harry Crouch, s-a declarat ”siderat să audă că acest act nebunesc a fost comis de către un apărător autoproclamat al drepturilor bărbaţilor” şi a condamnat ”orice persoană care foloseşte violenţa pentru a intimida sau a face rău oamenilor”.

FBI nu a prezentat în mod oficial vreun motiv al atacului de la domiciliul judecătoarei Salas.

Însă Roy Den Hollander, în vârstă de 72 de ani, a criticat-o pe magistrată din cauza felului în care a gestionat o plângere pe care el a depus-o în 2015, în dosarul preluat de către Roy Den Hollander, potrivit unor publicaţii.

El a abandonat acest dosar vara trecută, după ce a fost diagnosticat cu un caner în fază terminală, potrivit The New York Times (NYT).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.