Un sergent californian din cadrul Forţelor aeriene (US Air Force), Steven Carrillo, care are legături cu o grupare de extremă dreapta, a fost inculpat de uciderea unui poliţist din oraşul Oakland, în timpul unei recente manifestaţii antirasiste - unul dintre doi agenţi pe care este acuzat că i-a omorât, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Departamentului american al Justiţiei, Steven Carrillo l-a ucis pe poliţistul Patrick Underwood prin împuşcare, în care a tras din maşina sa, în timpul unei manifestaţii paşnice împotriva violenţelor poliţiei, la 29 mai, după moartea lui George Floyd, asfixiat de către un poliţist alb la 25 mai la Minneapolis.

Opt zile mai târziu, la 6 iunie, duba militarului a fost găsită mai la sud, în apropiere de oraşul Santa Cruz.

După ce poliţişti s-au apropiat de locuina lui Steven Carillo, acesta i-a prins într-o ambuscadă şi a ucis un al doilea agent, Damon Gutzwiller.

Steven Carillo, în vârstă de 32 de ani, a fost până la urmă arestat, după ce a furat un vehicul şi a încercat să fugă.

Potrivit autorităţilor, el este asociat ideologiei ”boogaloo” - o mişcare antiguvernamentală care promovează războiul civil şi rasial şi ai cărei adepţi deţin adesea puşti de asalt sau poartă ţinute militare în public.

Presa locală scrie că Steven Carillo - care deţinea acasă şi în dubă arme, muniţie şi material cu care să fabrice o bombă - ar fi scris ”boog” pe capota vehiculului său - cu propriul sânge, în momentul arestării.

”Termenul «boogaloo» este folosit de către extremişti pentru a se referi la o revoltă violentă sau un război civil iminent în Statele Unite”, a declarat marţi procurorul David Anderson într-o conferinţă de presă la Oakland.

Aceasta este a doua arestare a unui activist de extremă dreapta în legătură cu mişcarea de protest istorică de după moartea lui George Floyd, asfixiat cu genunchiul de către Derek Chaivin.

La Las Vegas, trei activişti de extremă dreapta au fost inculpaţi la începutul lui iunie cu privire la incitare la violenţă în timpul unor marşuri paşnice la sfârşitul lui mai.

Potrivit serviciului procurorului federal din Nevada, Nicholas Trutanich, cei trei bărbaţi fac parte tot din mişcarea ”Boogaloo” şi aveau asupra lor cockteiluri Molotov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.